ΑΣΕΠ -Οριστικοί πίνακες 3Κ: Στάση εργασίας & συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Μετά την ηχηρή απουσία της από όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις των υποψηφίων της 3Κ, το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr που ακριβώς στηλίτευε τη στάση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε τελικά να προκηρύξει 4ωρη στάση εργασία την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου από τις 7 π.μ μέχρι τις 11 π.μ. Ταυτόχρονα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο του ΑΣΕΠ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση αποφασίστηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν για τη μορφή της κινητοποίησης ήταν δύο την πρώτη στήριξε η ΣΥΝΑΝ (πρώην ΠΑΣΟΚ) και η ΑΣΚ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) για συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ και τη δεύτερη για κινητοποίηση στο ΥΠΕΣ όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, ΔΑΣ-ΟΤΑ, ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Συσπειρώσεις).

Μάλιστα υπήρξε ισοψηφία 17 – 17 και για πρώτη φορά στην ιστορία του Γενικού Συμβουλίου χρησιμοποιήθηκε η «ψήφος του προέδρου» προκειμένου να υπάρξει πλειοψηφία και να γίνει η συγκέντρωση στο ΑΣΕΠ. Το αποτέλεσμα μάλιστα θα ήταν πιθανά διαφορετικό, αφού από τη συνεδρίαση απουσίαζε μέλος του Δ.Σ που πρόσκειται στη ΔΑΣ που στήριζε την κινητοποίηση στο ΥΠΕΣ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η  συγκεκριμένη κινητοποίηση γίνεται σε μια περίοδο που οι υποψήφιοι της 3Κ εξήγγειλαν ακόμα δυναμικότερες παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις για την έκδοση τω αποτελεσμάτων. 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΕΠ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!