ΑΣΕΠ-3Κ: Έρχονται νέοι αναμορφωμένοι πίνακες -Τι ζητούν οι διοριστέοι

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων θεραπείας προς το ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3Κ/2018 καθώς και η διαδικασία ελέγχους τους από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχή.

Αυτό ανέφεραν στελέχη του ΑΣΕΠ σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία των «Ενωμένων Διοριστέων» που εκπροσωπεί εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη 3Κ και επισκέφθηκαν την Ανεξάρτητη Αρχή  για να διαμαρτυρηθούν για περιπτώσεις δικαίωσης συνυποψηφίων τους στις αιτήσεις θεραπείας, που είχαν σαν αποτέλεσμα να λάβουν μεγαλύτερη μοριοδότηση και διοριστέοι που είχαν ήδη προσληφθεί να μείνουν άνεργοι.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στη συνάντηση το ΑΣΕΠ εκπροσώπησαν οι διευθύντρια κ. Στάγκα, η προϊσταμένη κ. Μήτσιου και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Καββαδάς.

Στη διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη του ΑΣΕΠ ξεκαθάρισαν στους διοριστέους ότι θα υπάρξουν και νέοι αναμορφωμένοι πίνακες όσο δικαιώνονται υποψήφιοι που υπέβαλαν αιτήσεις θεραπείας. Αυτό θα έχει σαν αποτελέσμα να απολύονται διορισμένοι και στη θέση τους να μπαίνουν νέοι υποψήφιοι της προκήρυξης που δικαιώθηκαν με την αίτηση θεραπείας. Με δεδομένο ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεραπείας είναι απρόθεσμη, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Επίσης τα στελέχη του ΑΣΕΠ ξεκαθάρισαν στους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των επιτυχόντων της προκήρυξης ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις ήδη διοριστέων. Ταυτόχρονα σημείωσαν ότι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται επ’ αόριστο αιτήσεις θεραπείας, αφού αυτό προβλέπεται ρητά από το ν.2190/94, άρθρο 17, παράγραφος 11.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζει το ΥΠΕΣ  είναι να δοθούν θέσεις της «ουράς» της 3Κ σε περίπου 150 «επιλέξιμους αλλά μη διοριστέους» που τα ονόματά τους ήταν στους οριστικούς πίνακες της μεγάλης προκήρυξης του ΑΣΕΠ αλλά για διάφορους λόγους βρέθηκαν εκτός των αναμορφωμένων πινάκων.
Τα μέλη από τους «Ενωμένους Διοριστέους» που επισκέφθηκαν το ΑΣΕΠ (ΦΩΤΟ)
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, 3Κ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!