ΑΣΕΠ 3Κ: Διάταξη απελευθερώνει αμοιβαίες μετατάξεις -Χωρίς συμπλήρωση διετίας

  • Απο stergios
  • 1 Δεκεμβρίου 2019 - 23:59
  • Comments Off
Δυνατότητα άμεσων αμοιβαίων μετατάξεων, χωρίς την απαίτηση συμπλήρωσης διετίες, παρέχεται στους επιτυχόντες της 3Κ/2018 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, με τις αλλαγές που φέρνει την κινητικότητα το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Παρότι για όλες τις υπόλοιπες μετατάξεις παραμένει η βασική προϋπόθεση για συμπλήρωση διετίας από τον διορισμό του υπαλλήλου (ή τη μετάταξη/απόσπασή του), «κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η αμοιβαία μετάταξη πριν την πάροδο της διετίας από τον διορισμό ή την πρόσληψη εφόσον οι μετατασσόμενοι ανήκουν οργανικά σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ΟΤΑ α’ βαθμού», αναφέρει η προωθούμενη διάταξη.
Με αυτόν τον τρόπο «λύνονται» τα χέρια όσων επιτυχόντων της προκήρυξης – «μαμούθ» του ΑΣΕΠ, 3Κ/2018, να αλλάξουν μέσω αμοιβαίων με συναδέλφους τους μετακινήσεις, δήμο και τόπο εργασίας.
Δείτε στα παρακάτω έγγραφα την σχετική νομοθετική πρόταση (άρθρο 5, σημείο 3).

NOMOΣΧΈΔΙΟ

AIΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Να σημειωθεί ότι αν και ο Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων (νόμος 3584/2007) επέτρεπε αμοιβαίες μετατάξεις μεταξύ δημοτικών υπαλλήλων και πριν την συμπλήρωση διετίας, (κατ’ εξαίρεση, στην περίπτωση σοβαρών προσωπικών λόγων) η συγκεκριμένη πρόβλεψη καταργήθηκε ρητά με άρθρο του νόμου 4472/2017 (άρθρο 100, παράγραφος 6).

Διαβάστε σχετικά στην aftodioikisi.gr :
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΑΜΟΙΒΑΙΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ, ΑΣΕΠ 3Κ/2018, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!