ΑΡΣΥ: Νέα παράταξη εργαζομένων στους δήμους με επίκεντρο την Αριστερά

«Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συσπείρωση», είναι το όνομα της νέας παράταξης που ανακοίνωσαν εργαζόμενοι από το δήμο Αιγάλεω. Σε πρώτη φάση η ΑΡΣΥ, στην οποία συμμετέχουν δημοτικοί υπάλληλοι απ’ όλο το πολιτικό φάσμα με επίκεντρο την Αριστερά, πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο δήμο αλλά δεν αποκλείεται, ανάλογα και με την απήχηση που θα έχει, να επεκταθεί και σε άλλους, ενόψει και του συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ τον Απρίλιο.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σήμερα μετά από 8 χρόνια μνημονιακής λιτότητας η κατάσταση έχει χειροτερέψει για τους εργαζόμενους και όπως όλα δείχνουν τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο σκληρά κτυπώντας ακόμα και το τελευταίο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους, την απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να επιβληθεί σιωπή νεκροταφείου, σε όφελος αυτών που έκλεψαν τις ζωές μας και αφάνισαν τα όνειρά μας.

Πάνω σ’ αυτό πρέπει όλοι να τοποθετηθούμε. Να πάρουμε ξεκάθαρη θέση για τι θα παλέψουμε, τι θα διεκδικήσουμε και  με ποιούς;

Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια και ατολμία. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ρήξεις με κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές που αποδείχθηκαν από τη ζωή αναποτελεσματικές. Πρακτικές που επιμένουν σε αδιέξοδες στάσεις και τακτικές, που δεν δίνουν απαντήσεις στις αλλεπάλληλες αντιλαϊκές επιθέσεις, δημιουργώντας ένα πολιτικό κενό, ένα συνδικαλιστικό έλλειμμα.

Όποιος βλέπει το αδιέξοδο στην επανάληψη δοκιμασμένων συνταγών, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή την ώρα δεν προέχει η παραταξιακή «ειρήνη», αλλά προέχει να γίνουν γενναίες αλλαγές και αυτοκριτική. Δεν υπάρχει το περιθώριο να τραβάει επ΄ άπειρον μια διαφωνία και να παραμένουν δέσμιοι, συνάδελφοι αγωνιστές, που η συνείδησή τους έχει υπερβεί τα αδιέξοδα της συλλογικότητάς τους.

Προέχει η σύμπραξη ανθρώπων και συλλογικοτήτων από κάθε προοδευτική αφετηρία, οι οποίοι διακρίνουν σήμερα την επιτακτική ανάγκη συγκρότησης μιας ευρείας συνδικαλιστικής συμμαχίας που θα απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους.

Καθημερινά συζητάμε με συναδέλφους που συνειδητοποιούν προβλήματα μιας δήθεν προοδευτικής συνδικαλιστικής τακτικής υπέρ των συμφερόντων τους, από στρατευμένες παραταξιακές ηγεσίες και οι οποίοι συνάδελφοι δεν παραμένουν δέσμιοι αυτών, μόνο από αδράνεια, συνήθεια ή άνωθεν καλλιέργειας αυταπατών, αλλά κυρίως λόγω μη ύπαρξης μιας διακριτής αναγνωρίσιμης δύναμης, στην οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν και να δουλέψουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει!

Κάνουμε εμείς, λοιπόν σήμερα, την αρχή να συναντηθούμε, όσοι έχουμε κοινή αντίληψη για τη στρατηγική των μνημονιακών πολιτικών και συμφωνούμε στην ανάγκη Μετώπου των Εργαζομένων, ώστε κατ’ ελάχιστον άμεσα:

  • Να διαφυλαχτεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας του Δήμου
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με ίδια δικαιώματα
  • Να εκτελεστούν όλες οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την επαναφορά των απωλειών μας
  • Να μην συγχωνευθούν-να μην ιδιωτικοποιηθούν Υπηρεσίες του Δήμου

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε μια νέα Κίνηση-Παράταξη την Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συσπείρωση (Α.Ρ.ΣΥ.), αδιαπραγμάτευτες αξίες της οποίας είναι οι:

        Ενότητα, Ανεξαρτησία, Ισότητα, Ελευθερία

        Χειραφέτηση με τις δικές μας δυνάμεις

        Ταπεινοφροσύνη, Ανιδιοτέλεια, Αλτρουισμό και Αλληλεγγύη

        Να αγωνίζεσαι με τόλμη, εξυπνάδα και ρεαλισμό

        Βαθιά πεποίθηση ότι δεν υπάρχει δύναμη στον κόσμο ικανή να συνθλίψει τη δύναμη της αλήθειας και των ιδεών

        Να αλλάζεις όλα, όσα πρέπει να αλλάξουν

        Η υπεράσπιση με συνέπεια, των αξιών και των ονείρων μας

Όταν η ζωή και η πείρα, μας οδηγούν σε κοινά συμπεράσματα, οι διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές δεν δικαιολογούν την αποχή και την αδράνεια.

Η ανάγκη δίνει την ώθηση, η συνείδηση δείχνει τον δρόμο.

Βαγγέλης Αλεξανδρόπουλος

Δώρα Αναπλιώτη

Αντώνης Γονιδάκης

Γιώργος Κομπορόζος

Μπάμπης Κοσμίδης

Ελένη Κουρουνάκου

Γιώργος Κωνσταντόπουλος

Βαγγέλης Μίλεσης

Γιάννης Ολύμπιος

Χρήστος Ροδοβίτης

Χρήστος Σαλίδης

Μαρία Τέσκου

Άγγελος Χατζηαποστόλου

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΑΡΣΥ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!