Απολυμένοι συμβασιούχοι Δ. Λαμιέων: Ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις (φωτο)

Tην ξεκάθαρη θέση της δημοτικής αρχής ζητούν οι απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την αγωγή την οποία είχαν καταθέσει.

Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη Παρασκευή 9/3 η δημοτική αρχή μέσω της νομικής εκπροσώπου της είχε ζητήσει αναβολή της υπόθεσης. Η -πρώτη- νέα ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί για την εκδίκαση της ήταν 12 Οκτωβρίου του 2018.

Εν τέλει μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η δημοτική αρχή τη Δευτέρα 12 Μαρτίου -μέσω της εκπροσώπου της και πάλι- προσήλθε στον Πρόεδρο των Πρωτοδικών να ζητήσει να συντομευθεί ο χρόνος. Η δίκη μετά από τη νέα εξέλιξη ορίστηκε για τις 7 Ιουνίου. Οι συμβασιούχοι μαζί με την αντιπολίτευση προσήλθαν το πρωί της Τρίτης προκειμένου να ζητήσουν περαιτέρω συντόμευση. Δεν κατέστη δυνατό. Στην συνέχεια εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση.

Δελτίο τύπου των απολυμένων εργαζόμενων της καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων.

«Παλινωδίες και αντιφάσεις στη στάση της Δημοτικής αρχής

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 που είχε ορισθεί για να εκδικαστεί η προσφυγή των απολυμένων της καθαριότητας, η δίκη αναβλήθηκε με ευθύνη της Δημοτικής αρχής, εφόσον η νομική εκπρόσωπός της ζήτησε την αναβολή μετ΄ επιτάσεως. Η επόμενη ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε για τον Οκτώβρη 2018, 6 μήνες αργότερα. Το γεγονός αυτό για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σημαίνει παράταση της αγωνία, της ανέχειας και της ανασφάλειας για το μέλλον.

Η ίδια νομική εκπρόσωπος του Δήμου τη Δευτέρα 12 Μαρτίου – μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, της αντιπολίτευσης και πολιτών – προσήλθε στον Πρόεδρο των Πρωτοδικών να ζητήσει να συντομευθεί ο χρόνος (αντίφαση, παλινωδία ή εμπαιγμός των εργαζομένων;) Ορίστηκε η δίκη για τις 7 Ιουνίου, γεγονός που σημαίνει ότι η απόφαση, για να γραφεί και να καθαρογραφτεί χρειάζεται κάποιους μήνες επιπλέον.

Σήμερα οι εργαζόμενοι με την αντιπολίτευση και νομική υποστήριξη προσήλθαμε στον Πρόεδρο των Πρωτοδικών να ζητήσουμε να συντομευθεί περαιτέρω το διάστημα μέχρι τη δικάσιμο. Δεν κατέστη δυνατό.

Εμείς οι εργαζόμενοι που με εντιμότητα και συνέπεια εργαστήκαμε 2 χρόνια (7 μήνες απλήρωτοι), για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των δημοτών μας ζητάμε από το Δήμαρχο να αποσαφηνίσει τη στάση του, να μας πεί επιτέλους τι προτίθεται να κάνει, γιατί οι αντιφάσεις και οι καθυστερήσεις όχι μόνο μεγιστοποιούν την ταλαιπωρία μας αλλά εκθέτουν και την ίδια τη Δημοτική αρχή».

Πηγή: lamianow.gr

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!