Απολύθηκε εφοριακός για έκδοση πλαστών βεβαιώσεων τελών κυκλοφορίας

Nα ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών με την οποία τέθηκε σε οριστική αργία, ζητά με προσφυγή του στα Διοικητικά Δικαστήρια εφοριακός που υπηρετούσε σε Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος εφοριακός πατέρας δύο παιδιών, απολύθηκε καθώς σύμφωνα με το πόρισμα της  ΕΔΕ το διάστημα που βρισκόταν σε άδεια ανατροφής τέκνου, επισκεπτόταν την υπηρεσία του προκειμένου να βγάζει παράνομες και παράτυπες ψευδείς βεβαιώσεις καταβολής τελών κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας «μαϊμού» αριθμούς πρωτοκόλλου, ενώ στην πραγματικότητα τα ποσά αυτά δεν πήγαιναν στο Δημόσιο Ταμείο.

Στη συνέχεια έδινε τις βεβαιώσεις αυτές σε τρίτο άτομο προκειμένου εκείνος με τη σειρά του να προβεί σε απόσυρση αντίστοιχων αυτοκινήτων. Ακόμη, κατά το πόρισμά της ΕΔΕ ενώ βρισκόταν σε άδεια ανατροφής τέκνου χρησιμοποίησε το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και έβαλε αναδρομικά σε εικονική ακινησία αυτοκίνητα, ενώ αυτά κυκλοφορούσαν κανονικά στους δρόμους χωρίς να έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας. Μετά από κάποιο διάστημα τα αυτοκίνητα αυτά τα έφερνε ο ίδιος πάλι σε κίνηση, με αποτέλεσμα να χάνει το Δημόσιο τα τέλη κυκλοφορίας. Η συνολική ζημιά σε βάρος του Δημοσίου ανήλθε στα 69.407 ευρώ

Ωστόσο, με την προσφυγή του στο Δικαιοσύνη ο εφοριακός για  υποστηρίζει πως η ποινή που του επιβλήθηκε  παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας καθώς είναι υπερβολικά μεγάλη, ενώ η πειθαρχική απόφαση είναι μη νόμιμη λόγω κακής σύνθεσης και μη τήρησης της τυπικής διαδικασίας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΠΛΑΣΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!