Απολυμένοι Βρεφοκομείου Αθηνών: Έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα -Καταγγέλλουν Καμίνη

Αρνητική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου στην αίτηση των ασφαλισιτκών μέτρων που είχαν καταθέσει 60 απολυμένοι παρατασιούχων που εργάζονταν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και είχαν απολύσει από τη δημοτική αρχή Καμίνη.

Η εκδίκαση της απόφασης έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου και όπως σημειώνουν οι απολυμένοι «δυστυχώς η απόφαση ήταν αρνητική και 60 οικογένειες έμειναν στο δρόμο».

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι στην ανακοίνωση τους καταγγέλλουν τη στάση του δημάρχου Γ. Καμίνη και της δημοτικής αρχής και σημειώνουν ότι στελέχη του δήμου Αθηναίων «έκαναν ότι μπορούσαν» για να μην επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

«Αποκαλύφθηκε με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο ότι ο εργοδότη μας και στην ουσία η δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων, δεν επιθυμούσαν να κλείσει το θέμα που ανέκυψε με τη γνωστή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τον μόνο άμεσο, νόμιμο και ασφαλή τρόπο.

Αντίθετα από ότι με συνέβη με άλλες δημοτικές αρχές, όπου σε αντίστοιχες δίκες, αναγνώρισαν το αυτονόητο, ότι με τις απολύσεις αυτές δημιουργήθηκαν κενά που ήταν αδύνατο να καλυφθούν σε ΟΤΑ ή νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ που δεν είχαν υπηρεσίες με ανταποδοτικά τέλη, αφού μόνο σε αυτές μπορεί να γίνουν προσλήψεις δίχως το πλαφόν 4 προς 1, το ΔΒΑ με 2-3 δικηγόρους ήρθε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι δήθεν τα κενά αυτά θα καλυφθούν με τους παλιούς πίνακες του ΑΣΕΠ, όταν απλά μαθηματικά δείχνουν το αυτονόητο, ότι μόνο το ¼ των κενών είναι δυνατό να καλυφθεί φέτος, αφού τα κενά αυτά θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια να καλυφθούν.

Το πρόβλημα μεταφέρθηκε στα δικαστήρια για να λύσουν τον γόρδιο δεσμό, αλλά η προσωρινή λύση περνούσε μέσα από τα χέρια του κ. Γ. Καμίνη και της δημοτικής πλειοψηφίας. Αν έλεγαν την αλήθεια και τίποτε περισσότερο, ότι μας χρειάζονται και δεν υπάρχει άλλος κανένας άμεσος τρόπος, να καλυφθούν τα κενά που προκάλεσε η απόλυσή μας, θα ήταν σχεδόν βέβαιο ότι το δικαστήριο θα μας δικαίωνε προσωρινά και θα ξαναγυρίζαμε στη δουλειά μας.

Τα κενά που θα αντιμετωπίσουν οι γονείς στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, προκλήθηκαν από το σαθρό νομικό πλαίσιο, των ανανεώσεων και των παρατάσεων, αλλά μπορούσαν να καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό, αρκεί το ΔΒΑ να δήλωνε την αλήθεια, ότι μας χρειάζεται και δε μπορεί να μας αναπληρώσει αλλιώς.

Ανεξάρτητα από τις ευθύνες αυτών, που τόσα χρόνια συντηρούσαν αυτό το άθλιο νομικό καθεστώς, όπου είμαστε εργαζόμενοι β’ κατηγορίας, σε μισθολογική υποβάθμιση και εργασιακή ανασφάλεια, τώρα πια που έφτασαν τα πράγματα σε μαζικές απολύσεις, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Με το δικαστήριο που κάναμε, ανοίξαμε μία πόρτα, για να ξαναγυρίσουμε στη δουλειά μας νόμιμα, αλλά κάποιοι εκεί στο Δήμο Αθηναίων, έκαναν ότι μπορούσαν για να μην ανοίξει αυτή η πόρτα.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε.

Είτε θα ξαναγυρίσουμε στη δουλειά μας, ή θα απαιτήσουμε τη δίκαιη αποτίμηση της εργασίας μας, τα επιδόματα και παροχές που θα έπρεπε να μας δίνουν.

Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε τα νόμιμα μέσα και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν είμαστε πιόνια σε καμία σκακιέρα διαδοχής και όσοι επιδιώκουν να εγγράψουν στο κομματικό βιογραφικό τους αντιπολιτευτικά ένσημα, δεν θα μας στερήσουν τίποτα από ότι μας ανήκει. Είμαστε ενεργοί εργαζόμενοι και πολίτες, δεν είμαστε παθητικοί οσφυοκάμπτες, ούτε μπαλάκια του πινκ πονγκ, ούτε στημένες λεμονόκουπες.

Το ψωμί της οικογένειάς μας το κερδίσαμε με την ευσυνείδητη εργασία μας.

Απολυμένοι συμβασιούχοι καθαριότητας Βρεφοκομειου Αθηνών».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΧΑΣΑΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!