ΡΟΗ
προηγ επομ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Τριμελές Πλημμελειοδικείο: Φυλάκιση σε πρ.«γαλάζιο» συνδικαλιστή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για «μαϊμού» μεταπτυχιακό

Την υπ’ αριθμόν 26124/15.9.2017 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία καταδικάζεται ο (πρώην –διεγράφη μετά το πρώτο δημοσίευμα της aftodioikisi.gr) «γαλάζιος» συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος σε ένα χρόνο φυλάκιση, αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Β.Πολυμερόπουλος «χρησιμοποίησε εν γνώσει του ψευδή βεβαίωση, ήτοι δημόσιο έγγραφο στο οποίο πέτυχε με εξαπάτηση του υπαλλήλου να βεβαιώσει αναληθές περιστατικό που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες (πλαστό έγγραφο υπό την έννοια της διανοητικής πλαστογραφίας). Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων ΠΕ Διοικητικού με περισσότερες από μία πράξεις του που αποτελούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με πρόθεση και εν γνώσει του χρησιμοποίησε την από 24 Ιουλίου 2006 απόφασή του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (πρακτικό 6) και την υπ’ αριθμόν 146169/2006 απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Δημάρχου Αθηναίων στα οποία έγγραφα βεβαιωνόταν, μετά από εξαπάτηση των ανωτέρω οργάνων, που τα εξέδωσαν αναληθώς ότι κατέχει μεταπτυχιακό ως δίπλωμα σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και ότι κατέχει τα τυπικά προσόντα για τη χροήγηση επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών…. ενώ στην πραγματικότητα κατείχε το από Σεπτεμβρίου 2005 πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Β΄Ευρωπαϊκής έδρας JEAN MONNET του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες», το οποίο όμως δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα (masters), αλλά πιστοποιητικό παρακολούθησης…..»

Ο λόγος που το χρησιμοποίησε εν γνώσει του ότι δεν είναι μεταπτυχιακό, σύμφωνα με την απόφαση, είναι για να:

-Καταλάβει θέση διευθυντή.

-Ανέβει μισθολογικά κλιμάκια και να αναγνωρίσει πλασματικά έτη προϋπηρεσίας

Πράξεις, με βάση τις οποίες,  σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, πέτυχε να λάβει το ποσό των 7.918 ευρώ το οποίο στην πραγματικότητα δεν εδικαιούτο.

Να σημειωθεί ότι το σκεπτικό της δικαστικης απόφασης καταρρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς του κ. Πολυμερόπουλου τόσο σε παλαιότερη ανακοίνωσή του όσο και σε εξώδικο που απέστειλε στη ΝΔ μετά τη διαγραφή του αλλά και αυτούς της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έσπευσε να τον «αθωώσει», σύμφωνα με τους οποίους η ανέλιξη του τόσο σε επίπεδο βαθμού όσο και μισθού στο δήμο Αθηναίων οφειλόταν σε αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του δήμου. Πράγματι οφειλόταν σε αυτές. Αφού, όμως, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δικαστική απόφαση, ο ίδιος το είχε εξαπατήσει.

Όσο για την προσπάθεια του πρώην «γαλάζιου» αρχισυνδικαλιστή να στρέψει αλλού το επίδικο αντικείμενο, αφιερώνοντας τόνους μελάνης για να υποστηρίξει ότι το πιστοποιητικό από το Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι γνήσιο ενώ κανείς δεν έχει υποστηρίξει το αντίθετο, την απάντηση δίνει πάλι το ίδιο το Δικαστήριο, τονίζοντας ότι «δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα (masters), αλλά πιστοποιητικό παρακολούθησης». 

Αναλυτικά η δικαστική απόφαση: 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΙΜΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!