Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν Συντονιστές για διώξεις και φίμωση

  • Απο stergios
  • 4 Μαρτίου 2018 - 14:37
  • Comments Off

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. καταγγέλλει, «την εντεινόμενη παρεμπόδιση από τον κ. Σάββα, Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της συνδικαλιστικής δράσης δια της δίωξης και δυσμενούς αντιμετώπισης  υπάλληλου, εξαιτίας μιας συνήθους πρακτικής διακίνησης e-mail στους συναδέλφους που γίνεται εδώ και χρόνια σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις».

Όπως περιγράφει η Ομοσπονδίας «ο κ. Συντονιστής συνεχίζει την μεθόδευση φίμωσης, με την οποία αρχικά ζητούσε εξηγήσεις από συνάδελφο, επειδή  διακίνησε μέσω του υπηρεσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα του Προέδρου του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ -που είχε σταλεί σε όλους τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα- με σκοπό την αναπαραγωγή και διακίνηση του, από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία με κάθε πρόσφορο μέσο. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα τον είχε ενοχλήσει καθώς  ενημέρωνε  τα μέλη των Α΄θμιων Σωματείων για την κατάθεση στο κοινοβούλιο ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την  απλήρωτη εργασία, των υπαλλήλων των Δασικών μας Υπηρεσιών….».

Η ανακοίνωση – καταγγελία της Ομοσπονδίας συνεχίζει ως εξής:

«Τότε ο λαλίστατος κ. Συντονιστής είχε απαντήσει (11.12.2017) με ειρωνικό τρόπο στην έγγραφη καταγγελία της Ομοσπονδίας (8-12-2017), δηλώνοντας  μεταξύ άλλων: « 2. Ουδέποτε κλήθηκε σε απολογία  ο οποιοσδήποτε συνάδελφος της Α.Δ.Μ.-Θ.» , ενώ με ύφος μεγαλοσυνδικαλιστή, προέτρεπε την Ομοσπονδία «να σταματήσει να επινοεί εχθρούς ανάμεσα στα μέλη της».

Δεν πέρασε λοιπόν, πολύς καιρός από τις δηλώσεις του κ. Συντονιστή και με νέο έγγραφό του (12.2.2018) καλεί τον ίδιο συνάδελφο πλέον σε απολογία, (επειδή συνεχίζει να ενημερώνει τους συναδέλφους της Α.Δ.Μ.-Θ. και δεν δίνει… εξηγήσεις στον αυτόκλητο ελεγκτή συνδικαλιστικής νομιμότητας), ενώ τον αποκλείει εντελώς τυχαία από, απολύτως σχετική με το υπηρεσιακό αντικείμενο που υπηρετεί, ημερίδα. Παράλληλα κατά τρόπο εντελώς αντιδεοντολογικό, παρακάμπτει τον συγκεκριμένο συνάδελφο σε υπηρεσιακό αντικείμενο με υφιστάμενό του… Πέρα από την προφανή πλέον σχέση που θέλει να έχει ο κ. Συντονιστής με την δεοντολογία και την αλήθεια,  θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα συνδικαλιστική νομοθεσία (ν. 1264/82 ,1-7-1982), άρθρο 14  «Απαγορεύεται στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οποιοδήποτε τρίτο, να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων….»).

Ως παρακώλυση θεωρείται μεταξύ άλλων και η μεταχείριση των εργαζομένων «με ευμένεια ή δυσμένεια……….. ανάλογα με τη συμμετοχή τους σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση».

    Παράλληλα όταν ο κ. Συντονιστής  ζητά επίμονα εξηγήσεις από τον συνάδελφο που διώκει, επειδή ασκεί το απολύτως νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, δηλαδή την ενημέρωση των εργαζομένων, παραβαίνει  σαφώς και το άρθρο 16 του ίδιου νόμου.  Η περίπτωση του κ. Σάββα δυστυχώς δεν είναι μοναδική. Αντίστοιχες επιδόσεις στην αυθαιρεσία  τον αυταρχισμό και τις συνδικαλιστικές διώξεις επιδεικνύουν και οι  Συντονιστές των Α.Δ. Θεσσαλίας – Στερεάς (κ. Ν. Ντίτορας), Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας (κ. Β. Μιχελάκης) και Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας – Ιονίων Νήσων (Νικόλαος Παπαθεοδώρου) με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικό φυσικά βαθμό ο καθένας.

   Β) Καταγγέλλουμε τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας – Ιονίων Νήσων για την πειθαρχική δίωξη του Προϊσταμένου της Δ/νσης Δασών Ηλείας για « αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά και για παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας , εντός ή εκτός υπηρεσίας.. » για αναρτήσεις και προσωπικές  θέσεις του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αναπαράχθηκαν από τοπικά έντυπα και αφορούν δημόσιες απόψεις του, σαν ενεργού πολίτη για τα κοινά!      

            Αλίμονο εάν επιτρέψουμε να φιμωθεί η ελευθερία της έκφρασης  σε όσους εργάζονται στο δημόσιο ανακαλύπτοντας τις πιο αντιδραστικές διατάξεις του Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Αλίμονο εάν επιτρέψουμε ο δημόσιος λόγος μας να λογοκρίνεται και να οριστούν και ελεγκτές του. Καθήκον και διεκδίκηση μας, θα πρέπει να είναι από εδώ και πέρα, να πετύχουμε την άμεση αλλαγή και την κατάργηση όλων εκείνων των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα, που δίνουν την δυνατότητα και το άλλοθι για τον αντιδημοκρατικό περιορισμό των δικαιωμάτων μας στον γραπτό και προφορικό λόγο της ηλεκτρονικής εποχής που ζούμε.

            Με δεδομένη την ανοχή της κυβέρνησης, σε τέτοιες συμπεριφορές των Συντονιστών που τοποθέτησε (…προκειμένου να πατάξει το κομματικό κράτος όπως ανέφεραν οι πομπώδεις δηλώσεις περί του νέου θεσμού) αλλά και την μεθοδευμένη νομοθετική επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στο δημόσιο, σύμφωνα με τις επιδιώξεις της μεγάλης εργοδοσίας και των δανειστών (υπονόμευση δικαιώματος απεργίας, ποινικοποίηση της συμμετοχής σε απεργία, υπονόμευση των συνδικαλιστικών αδειών), αποδεικνύεται ότι με τον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τον χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων επιχειρούν να χτίσουν, την ανάπτυξη των κερδών που διαφημίζουν. Επιχειρούν να χτίσουν ένα νέο εργασιακό περιβάλλον χωρίς δικαιώματα, χωρίς αντιδράσεις, χωρίς διεκδικήσεις και χωρίς βασικές ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί εδώ και αιώνες, ανοίγοντας τις πύλες για τον νέο εργασιακό Μεσαίωνα του 21ΟΥ αιώνα.

  Απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και των οργάνων της θα δοθεί από την συσπείρωση στα ταξικά  Σωματεία, απέναντι στον εργοδοτικό- κυβερνητικό – συντεχνιακό  «συνδικαλισμό». Γιατί ο στόχος και ο σκοπός των ταξικών σωματείων δεν είναι να ερμηνεύουν απλά και με διάφορους τρόπους τον κόσμο της εργασίας, αλλά να τον αλλάξουν πραγματικά.

 Απάντηση θα πάρουν, από νέους μαζικούς ενωτικούς αγώνες !

 Το Δ.Σ της ΟΣΕΑΔΕ συμπαραστέκεται τους δύο συναδέλφους  και    

  ΑΠΑΙΤΕΙ :

  • Την ανάκληση όλων των διώξεων συναδέλφων, από τους συγκεκριμένους διορισμένους Συντονιστές, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
  • Να σταματήσει τώρα ,το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας στο εργασιακό μας περιβάλλον !»
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΦΙΜΩΣΗ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!