Απόφαση -ανατροπή από Κομισιόν: «Ο κορωνοϊός δεν αποτελεί απειλή για τους εργαζομένους»

Κομισιόν αποφάσισε να κατατάξει τον νέο κορωνοϊό ως μεσαίου επιπέδου απειλή για τους εργαζομένους, κίνηση που επιτρέπει στους εργοδότες στην Ευρωπαϊκή Ενωση να επιβάλουν λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας απ’ ό,τι αν ο ιός είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου. Η απόφαση αναμένεται να έχει ευρείες οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις, καθώς μπορεί να επηρεάσει το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις για την πλήρη επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους και τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε, ο νέος κορονοϊός χαρακτηρίζεται ως κίνδυνος επιπέδου 3 σε ένα σύστημα με ανώτατο επίπεδο το 4. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα ένας ιός επιπέδου 3 «μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους εργαζομένους. Ενέχει τον κίνδυνο εξάπλωσης στην κοινότητα, αλλά συνήθως υπάρχει διαθέσιμη αποτελεσματική προφυλακτική ή θεραπευτική αγωγή». Οι βιολογικοί παράγοντες επιπέδου 4 που χαρακτηρίζονται «υψηλού κινδύνου» είναι αυτοί για τους οποίους δεν υπάρχει διαθέσιμη αγωγή είτε για προφύλαξη είτε για θεραπεία. Η Κομισιόν δήλωσε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση έπειτα από διαβούλευση με επιστήμονες και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!