Αποφάσεις σήμερα για τα ΑΕΙ

Εκρυθμη είναι η κατάσταση στα πανεπιστήμια καθώς το εξάμηνο κινδυνεύει να χαθεί στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ. Σήμερα θα συνεδριάσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Γι’ αυτό το λόγο η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων των πανεπιστημίων κήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δεν διεξήχθη η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για χιλιάδες φοιτητές, ενώ το σύνολο των σπουδαστών των δύο ιδρυμάτων δεν ξεκίνησε μαθήματα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν, ενώ για το εξάμηνο των φοιτητών είπε ότι «θα σωθεί» και πρόσθεσε ότι «ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10-15 Οκτωβρίου. Άρα έχουν χαθεί 3-4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν».

Την ίδια ώρα από το ΑΣΕΠ έχει ξεκινήσει η αποστολή των καταλόγων με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας απάντησε αρνητικά στην αίτηση των πανεπιστημίων κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!