Απέχουν από την εργασία τους οι συμβασιούχοι του ΕΑΠ

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας ζητούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΕΑΠ με τη σημερινή αποχή από τα καθήκοντά τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:
«Όπως ήδη γνωρίζετε, το ΕΑΠ είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και ως εκ τούτου εξυπηρετεί περί τις σαράντα δύο χιλιάδες (42.000) ενεργούς φοιτητές, δύο χιλιάδες τριακόσια (2.300) μέλη Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικού Προσωπικό (ΣΕΠ) και σαράντα πέντε (45) μέλη ΔΕΠ.
Για την επίτευξη αυτού του υψηλού στόχου, το Πανεπιστήμιο παρέχει θέσεις εργασίας σε διακόσιους σαράντα τρεις (243) εργαζομένους, εκ των οποίων τα 4/5, ήτοι οι εκατόν ενενήντα πέντε (195) απασχολούνται με συμβάσεις έργου. Οι εν λόγω συμβασιούχοι συντελούν στη διοικητική και τεχνική υποστήριξη του Ιδρύματος, διαθέτοντας υψηλή ακαδημαϊκή κατάρτιση και τεχνογνωσία. Οι περισσότεροι δε εξ’ αυτών παρέχουν μακροχρόνια εργασία στον φορέα καλύπτοντας ουσιαστικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΑΠ, θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του Ιδρύματος, η πορεία του οποίου, πολλές φορές, έχει αναγνωριστεί και επιβραβευθεί.
Πάγιο αίτημα μας είναι η υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην εργασία, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας μας στο Ίδρυμα με μονιμότερη σχέση εργασίας και η συνέχιση των ήδη παρεχόμενων ποιοτικών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους φοιτητές μας και το λοιπό προσωπικό. Οι προτεινόμενες λύσεις που έως τώρα μας έχουν γνωστοποιηθεί δεν μπορούν να οδηγήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση, για το λόγο αυτό σήμερα 28/07/2017 το Σωματείο Συμβασιούχων αποφάσισε να προβεί σε αποχή επί των καθηκόντων του. Ζητούμε συγνώμη για την όποια αναστάτωση τυχόν έχει προκληθεί.
Το Σωματείο ζητεί να δοθεί άμεσα λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων».
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΧΗ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΕΑΠ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!