Απέτρεψαν τις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Την αποτροπή των απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη πέτυχαν οι εργαζόμενοι μετά από δυναμική κινητοποίηση τους, όπως αναφέρει ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης και σε σχετική ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Το ΔΣ του νομικού προσώπου του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη συνεδρίασε σήμερα στις 3μμ, με θέμα στην ημερήσια διάταξη (τελικά) την μη «ανανέωση των συμβάσεων» συναδέλφων μας, εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς ( ΕΣΠΑ).. Προχωρούν λοιπόν, εν μέσω αδειών, σε απολύσεις συναδέλφων που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς, οι περισσότεροι, πέραν της πενταετίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι προεκλογικά οι συνάδελφοι λάμβαναν διαβεβαιώσεις από την διοίκηση ότι ακόμα και αν έκλεινε τελικά η δομή, δε θα «έφευγε» κανείς.. αλλά τώρα δεν είναι πια προεκλογική περίοδος..

Πιστεύοντας ματαίως, απ’ ότι φάνηκε, ότι θα μας πιάσουν εξ’ απινης, έφεραν μέσα στον Αύγουστο- και με κλειστούς τους παιδικούς σταθμούς- το θέμα προς συζήτηση.

Ο σύλλογος μας κάλεσε με ανακοίνωση του, τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε κινητοποίηση προκειμένου να μην παρθεί τέτοια απόφαση. Μετά από δυναμική παρέμβαση μας αποτρέψαμε – προς στιγμήν τουλάχιστον- την λήψη απόφασης απόλυσης των συναδέλφων.

Συνάδελφοι

Μετά από την μικρή νίκη που κερδίσαμε συνεχίζουμε, ακόμα πιο δυναμικά το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι στις 21/8 και ώρα 3μμ για παρέμβαση στο ΔΣ του δήμου».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!