Απεργούν σήμερα οι καθηγητές φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών

  • Απο stergios
  • 19 Μαρτίου 2019 - 11:25
  • Comments Off

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν μεταξύ άλλων υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ διαμαρτύρονται για φαινόμενα αυθαιρεσίας, όπως αυτό της αδήλωτης εργασίας που όπως υπογραμμίζουν τείνει να γίνει θεσμός.

Οι καθηγητές φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, όπου αναμένεται να διεξαχθεί η συζήτηση για την προσφυγή που έχει καταθέσει η ομοσπονδία των φροντιστηριαρχών (ΟΕΦΕ).

Παράλληλα και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση του ΣΜΕΘ τονίζεται ότι «τα φροντιστήρια είναι εργασιακοί χώροι που κυριαρχεί η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, που δεν καταβάλλονται με το »έτσι θέλω του εργοδότη» τα δώρα, οι άδειες και τα επιδόματα και που κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι τους θερινούς μήνες έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την ανασφάλεια».

Και προστίθεται: «Στο επιβαρυμένο αυτό περιβάλλον εργασίας, οι φροντιστηριάρχες με το ξέσπασμα της κρίσης και εκμεταλλευόμενοι τα Μνημόνια, επέβαλαν μειώσεις στις αποδοχές των καθηγητών που αγγίζουν το 70% (υπέρμετρα δυσανάλογες της πτώσης των διδάκτρων). Το θράσος και η ακόλαστη επιθυμία τους για κερδοφορία, την στιγμή που όλη η κοινωνία υποφέρει, δεν σταματά πουθενά. Προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν την κατάργηση των ρυθμίσεων που ορίζουν το πενιχρό ποσό των 5,5 ευρώ καθαρά ως κατώτατο ωρομίσθιο στους καθηγητές και απαιτούν να γίνει ίσο με 2,9 ευρώ»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΕΦΕ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!