Απεργίες διαρκείας το Σεπτέμβριο προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Πολυήμερες αγωνιστικές δράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο  εντός Σεπτεμβρίου θα προτείνει η Εκτελεστική Επιτροπή στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που συνεδριάζει την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013. Αυτό τόνισαν τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα τονίσθηκε ότι στόχος είναι «η δημιουργία σε συντονισμό με τους άλλους εργατικούς και κοινωνικούς φορείς ενός κινήματος που μέσα από σχεδιασμένους και μακροχρόνιους αγώνες θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και τους εκφραστές τους.»

Το πρόγραμμα δράσης

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων το πρόγραμμα δράσης με και τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις που κατατέθηκαν, χθες στη σύσκεψη των Οργανώσεων του Δημοσίου, «αποφασίζεται η συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να ακυρωθούν τα μέτρα, τα μνημόνια και οι πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικας».

Συγκεκριμένα:

1.         Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, Πανδημοσιουπαλληλικό Συλλαλητήριο με Στάση Εργασίας από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 12:00 το μεσημέρι και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

2.         Πρόγραμμα ενημέρωσης στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλονίκης για να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες επιτυχίας για το μεγάλο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου 2013.

3.         Εισήγηση στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που συνεδριάζει την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, για απόφαση πολυήμερων αγωνιστικών δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων, σε ολόκληρο το χώρο του Δημοσίου, μέσα στο Σεπτέμβρη και τη δημιουργία σε συντονισμό με τους άλλους εργατικούς και κοινωνικούς φορείς ενός κινήματος που μέσα από σχεδιασμένους και μακροχρόνιους αγώνες θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και τους εκφραστές τους.

4.         Στήριξη των επιμέρους προγραμμάτων δράσης που έχουν αποφασίσει ή θα αποφασίσουν οι επιμέρους χώροι.

5.         Δημιουργία αγωνιστικού λαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών, στο οποίο πέρα από τους εργαζόμενους θα συμμετέχουν οι Φορείς της κοινωνίας.

Θέλουν Δημόσιο 450.000 υπαλλήλων

Κατά την ΑΔΕΔΥ «η Τρόικα και η Κυβέρνηση συνεχίζουν να «εκτελούν» τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες, γιατί επιθυμία των δανειστών είναι ο αριθμός τους (πολιτικοί υπάλληλοι και ένστολοι) να μην ξεπερνάει αθροιστικά τις 450.000. Ξεκίνησαν τις απολύσεις με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, συνέχισαν με τους ΔΕ αορίστου χρόνου, χρησιμοποίησαν τη διαδικασία της «αξιολόγησης» των υπηρεσιών για να νομιμοποιήσουν τις παράνομες και άδικες απολύσεις. Τώρα δείχνουν την έξοδο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι καταργήσεις ολόκληρων Οργανισμών και Υπηρεσιών σχεδιάζονται και υλοποιούνται με βασικό στόχο τα συμφέροντα των ιδιωτών και για να πετύχουν τους στόχους των απολύσεων», κατέληξαν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση