Με απεργίες απειλεί η ΠΟΓΕΔΥ για τα ανταποδοτικά

Αν δεν κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα απόδοσης των οφειλόμενων πρόσθετων  τελών στους δικαιούχους Γεωτεχνικούς, θα προχωρήσουμε με πρωτοβουλία και κάλυψη από την ΠΟΓΕΔΥ σε ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ από την υπερωριακή εργασία  τις απογευματινές ώρες εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και  τις εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες», επισημαίνει η ΠΟΓΕΔΥ.

Παράλληλα σημειώνει πως «ενόψει της αυξημένης διακίνησης τροφίμων κατά την εορταστική περίοδο του ΠΑΣΧΑ η ΠΟΓΕΔΥ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «να αναλάβει την πλήρη νομική και κοινωνική ευθύνη για τις επιπτώσεις της κινητοποίησής μας, στους ελέγχους για τα τρόφιμα, ζωικής και φυτικής προελεύσεως, στα σφαγεία, στις ιχθυόσκαλες, στα καταστήματα εμπορίας και στις εισαγωγές και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, με ότι συνεπάγεται για την Δημόσια Υγεία και την Αγροτική Οικονομία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στις 30-3-2017  συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της  ΠΟΓΕΔΥ παρουσία των προέδρων των πρωτοβάθμιων σωματείων της και συζητήθηκαν τα τρέχοντα   θεσμικά και οικονομικά θέματα των Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων .

Ειδικότερα συζητήθηκαν :

1) Ανταποδοτικά τέλη  :  Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και εκφράστηκε η δυσφορία των συναδέλφων απέναντι στο συνεχιζόμενο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που αφορά στα έτη 2015 και 2016 το οποίο μέχρι σήμερα και παρά τις προτάσεις της ομοσπονδίας Γεωτεχνικών (ΠΟΓΕΔΥ) δεν έχει επιλυθεί νομοθετικά με κάποια νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΓΕΔΥ μετά από διεξοδική συζήτηση του θέματος, κατέληξε ομόφωνα  στα εξής: Αν δεν κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα απόδοσης των οφειλόμενων πρόσθετων  τελών στους δικαιούχους Γεωτεχν8ικούς , θα προχωρήσουμε με πρωτοβουλία και κάλυψη από την ΠΟΓΕΔΥ σε ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ από την υπερωριακή εργασία  τις απογευματινές ώρες εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και  τις εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες .

Η ΠΟΓΕΔΥ έν όψει της αυξημένης διακίνησης τροφίμων κατά την εορταστική περίοδο του ΠΑΣΧΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να αναλάβει την πλήρη νομική και κοινωνική ευθύνη για τις επιπτώσεις της κινητοποίησής μας, στους ελέγχους για τα τρόφιμα, ζωικής και φυτικής προελεύσεως, στα σφαγεία, στις ιχθυόσκαλες, στα καταστήματα εμπορίας και στις εισαγωγές και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, με ότι συνεπάγεται για την   Δημόσια Υγεία και την Αγροτική Οικονομία.

2)  Περιγράμματα θέσεων. Συζητήθηκε το θέμα των περιγραμμάτων θέσεων στο ΥΠΑΑΤ και στα υπόλοιπα Υπουργεία κλπ. Αποφασίστηκε να ζητηθεί η εφαρμογή οριζόντια της εγκυκλίου «Γεροβασίλη» . Για το σκοπό αυτό θα οριστούν υπεύθυνοι ανά Υπουργείο ώστε να υπάρχει συστηματική και άμεση ενημέρωση και πιθανή αντίδραση μας στις περιπτώσεις που  διαπιστώνεται απόκλιση από τη νομιμότητα στα θέματα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.  Αποφασίστηκε επίσης να αποσταλούν επιστολές προς τα Υπουργεία στα οποία υπηρετούν Γεωτεχνικοί (Περιβάλλοντος & ενέργειας, ΥΠΟΜΕΔΥ κλπ)  για να υπάρχει επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας για τα οργανογράμματα που προτάθηκαν.

3)  Θέματα κινητικότητας . Αποφασίστηκε να παρακολουθήσουμε συστηματικά το θέμα των προκηρύξεων για την πλήρωση θέσεων Γεωτεχνικών στα πλαίσια  της κινητικότητας

4)  Σχέδια Νόμου.  Ζητήθηκε από τα πρωτοβάθμια Σωματεία να καταθέσουν απόψεις για τα νομοσχέδια που τίθενται σε διαβούλευση ώστε να υπάρχει τεκμηριωμένη και άμεση τοποθέτηση της Ομοσπονδίας .

5) Δασικοί Χάρτες. Συζητήθηκε το θέμα της εξέλιξης του έργου των δασικών Χαρτών, ενημερώθηκαν τα πρωτοβάθμια Σωματεία από τους παριστάμενους Δασολόγους για τα προβλήματα στις διάφορες περιπτώσεις (αναδασωτέες, Αγροτικές εκτάσεις που εμφανίζονται στους Δασικούς Χάρτες ως δασικές και το αντίστροφο) και την ανάγκη επίλυσης τους μέσα στο ισχύον νομικό πλαίσιο και τη συνταγματική κανονικότητα .Επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Ομοσπονδίας στις Δασικές Υπηρεσίες  των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΟΓΕΔΥ, ΑΝΤΑΠΟΔΙΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!