Απεργία -λιμάνι Πειραιά: Από τα χαράματα στους καταπέλτες των πλοίων οι ναυτεργάτες

«Δεν θα περάσουν οι εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών» διαμηνύουν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι μαζικά στο απεργιακό κάλεσμα των 12 ναυτεργατικών σωματείων, βρίσκονται από τα ξημερώματα στους καταπέλτες των πλοίων για την 24ωρη απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στο λιμάνι του Πειραιά, αξημέρωτα, μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων στήθηκαν οι απεργιακές περιφρουρήσεις από μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, με πανό που αναγράφουν: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία» και «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», απαντώντας στην προσπάθεια να βγει παράνομη η απεργία.

Στο πλευρό τους βρίσκονται ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ και βουλευτής του ΚΚΕ και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Ακόμα, ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά το ΔΣ του οποίου καλύπτει την απεργία στα καράβια στις 10 Ιούνη. Επίσης παραβρίσκονται αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων όπως η ΟΓΕ.

Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του Πειραιά που θα γίνει μέσα στο λιμάνι, στις 10 π.μ. (δίπλα στην πλατεία Καραϊσκάκη).

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ, ΠΛΟΙΑ, ΧΑΡΑΜΑΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]