Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα -ΑΣΕΠ 3Κ: Να ξαναγυρίσουν στη δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι

  • Απο stergios
  • 16 Φεβρουαρίου 2020 - 12:24
  • Comments Off

«Να σταματήσουν τα ευχολόγια και να γίνει αποδεκτή η δικαστική απόφαση να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους οι συμβασιούχοι της 3Κ και όλοι οι συμβασιούχοι! Η Αθήνα «διψά» για προσωπικό,τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα», ανακοινώνοντας την στήριξή της στην κινητοποίηση των συμβασιούχων την Τρίτη, 18/12 και ώρα  9.30 π.μ. στο δημαρχείο

Η ανακοίνωση συνεχίζει ολόκληρη ως εξής:

«Στις 12 Φεβρουαρίου 2020 το Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε το αίτημα 43 συμβασιούχων από την 3Κ και παρατείνει τις συμβάσεις τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η θετική αυτή εξέλιξη υποχρεώνει τον δήμο και τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη  να επαναφέρει στην εργασία τους τους/τις συμβασιούχους που έχουν απολυθεί από τις 31/12/2019.

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», λοιπόν, για τη δημοτική αρχή! Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα ευχολόγια και γίνουν πράξη τα αστικά αυτονόητα, να εκτελεστεί η απόφαση και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι στη δουλειές τους. Κάθε άλλη στάση είναι απολύτως έκθετη.

Οι απολυμένοι αυτοί, θύματα μιας πολιτικής που θέλει τη δουλειά ως προνόμιο και το μισθό ως φιλοδώρημα, πετάχτηκαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι στον Καιάδα της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί καθώς και πολλοί άλλοι ακόμη είναι απολύτως απαραίτητοι για να λειτουργήσουν οι υποδομές του δήμου της Αθήνας στοιχειωδώς με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και να μην απαξιώνονται συνεχώς σε βάρος των δικαιωμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Τα αποτελέσματα των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό στις υπηρεσίες του δήμου φαίνονται καθημερινά ενώ η ανακυκλούμενη εργασία αποτελεί τη βαρβαρότητα των δημοσιονομικών συμφώνων της ΕΕ και των μνημονιακών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Διεκδικούμε:

ΜΟΝΙΜΗ  ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Να παραταθούν οι συμβάσεις της 3Κ ως τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως ορίζει η δικαστική απόφαση

Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -όχι στις ιδιωτικοποιήσεις».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΣΕΠ 3Κ/2018, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!