ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Κάτω τα χέρια από Σταματόπουλο, τρικομματική χούντα»

Μύδρους κατά της συγκυβέρνησης εξαπολύσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την ποινική δίωξη του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του μετρό Αντώνη Σταματόπουλου, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο, αλλά και την εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις του 2007.

«Φοβούνται την αντίσταση και αντεπίθεση του λαού μπροστά στα νέα μέτρα κοινωνικής λεηλασίας που ετοιμάζουν. Θέλουν να ποινικοποιήσουν κάθε φωνή αντίστασης, να τρομοκρατήσουν όποιον αναζητά έναν δρόμο διαφορετικό από την κόλαση των μνημονίων, του ευρώ και της ΕΕ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Απευθυνόμενη στην εργατική τάξη και τη νεολαία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις καλεί να συσπειρωθούν και να πολεμήσουν από κοινού την κυβέρνηση και την πολιτική των μνημονίων. «Πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμη την εργατική τάξη και τη νεολαία. Η δίωξη στον Αντώνη Σταματόπουλο είναι επίθεση σε όλους μας. Με αγώνες διαρκείας, με απεργίες και διαδηλώσεις, να ρίξουμε τους δυνάστες», υπογραμμίζει.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
Ξεπερνά κάθε όριο ο αυταρχισμός της τρικομματικής χούντας. Μετά την καταδίκη των αγωνιστών εκλεγμένων συνδικαλιστών στους ΟΤΑ (Αδαμόπουλο, Καραγεώργου και Μαυρουδή), διώκεται ποινικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) Αντώνης Σταματόπουλος. Ο σύντροφος Σταματόπουλος, γνωστός αγωνιστής του εργατικού κινήματος και υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διώκεται επειδή αγωνίζεται ενάντια την αντεργατική επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης.

Είχε ενοχλήσει και ενοχλεί το μνημονιακό θίασο ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και το μαχητικό μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής που έστειλε το σωματείο και ο πρόεδρός του, ο οποίος κατηγορείται για τη συμμετοχή στην υλοποίηση μιας απόφασης που αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι. Χτυπούν το ίδιο το εργατικό κίνημα, θέλουν να καταργήσουν κάθε συνδικαλιστικό και εργατικό δικαίωμα και πρώτα και κύρια το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση και πάλη. Περισσότερο όμως φοβούνται την αντίσταση και αντεπίθεση του λαού μπροστά στα νέα μέτρα κοινωνικής λεηλασίας που ετοιμάζουν. Θέλουν να ποινικοποιήσουν κάθε φωνή αντίστασης, να τρομοκρατήσουν όποιον αναζητά έναν δρόμο διαφορετικό από την κόλαση των μνημονίων, του Ευρώ και της Ε.Ε.

Πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμη την εργατική τάξη και τη νεολαία. Η δίωξη στον Αντώνη Σταματόπουλο είναι επίθεση σε όλους μας. Με αγώνες διαρκείας, με απεργίες και διαδηλώσεις, να ρίξουμε τους δυνάστες.

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

– Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΜΕΣΑ

 

Διαβάστε επίσης:
Διώκεται ο πρόεδρος εργαζομένων μετρό για τις απεργίες του Γενάρη
Δημόσιο: Έρχονται νέες απολύσεις «επίορκων» με… Μετρό
Εξάμηνη φυλάκιση σε τρεις συνδικαλιστές για απεργία του 2007
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταδίκη των συνδικαλιστών από Δικαιοσύνη «αλά καρτ»
Αυτόνομη Παρέμβαση: Με «ανεξάρτητους» δικαστές κατά των εργαζομένων
Μανιτάκης: «Άρνηση για απολύσεις καλύπτει τους επίορκους»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΕΤΡΟ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση