Aνοιχτή σύσκεψη για τους συμβασιούχους στις 28 Ιανουαρίου

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων του δημοσίου, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και τη μονιμοποίησή τους, με βασικό αίτημα -στο πλαίσιο της αναθεώρησης που προωθείται- να απαλειφθεί από το άρθρο 103 του Συντάγματος, κάθε διάταξη που την απαγορεύει, παίρνουν Σύλλογοι Εργαζομένων στο δημόσιο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Γενάρη, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, διοργανώθηκε σύσκεψη, με τη συμμετοχή σωματείων και ομοσπονδιών του δημοσίου, στους οποίους απασχολούνται και ανακυκλώνονται χιλιάδες συμβασιούχοι.

Μιλώντας στη σύσκεψη, η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), σημείωσε πως η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να δώσει συνέχεια στον αγώνα που δίνουν χιλιάδες συμβασιούχοι στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία, για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη δουλειά και στην ανάγκη ο αγώνας αυτός να πάρει ενιαία χαρακτηριστικά σε όλο το δημόσιο, να απαντήσει στην πολυδιάσπαση των εργαζομένων και ειδικά των συμβασιούχων, που επιχειρούν οι κυβερνώντες, κάτω από ταμπέλες όπως «συμβασιούχος», «εργολαβικός», «επικουρικός» κ.λπ.

Όπως τόνισε η Β. Πανουτσάκου, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι συμβασιούχοι που με τον αγώνα τους διεκδικούσαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, βρίσκονταν απέναντι σε ένα μόνιμο τείχος: Στον ισχυρισμό των κυβερνώντων ότι το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ζητάμε λοιπόν, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, να απαλειφθεί αυτή η αντεργατική διάταξη, από το άρθρο 103 του Συντάγματος, όπως και από άλλες διατάξεις, για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Την πρόταση αυτή θα τη θέσουμε σε όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες του δημοσίου, επιδιώκουμε να πάρουν θετική απόφαση, όπως και να υιοθετηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, ώστε να κατατεθεί στο Προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας διοργανώνει τη Δευτέρα 28 Γενάρη πλατιά ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και ομοσπονδιών του δημοσίου, στην οποία θα συζητηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Το αίτημά μας, τόνισε η συνδικαλίστρια, «εκφράζει τους χιλιάδες συμβασιούχους, αλλά και ανέργους που ήδη έχουν περάσει από τη θέση του συμβασιούχου. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό τον εμπαιγμό. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της».

Στη σύσκεψη για τα προβλήματα των συμβασιούχων και για τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, παρεμβάσεις έκαναν:

Ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος εκ μέρους του Συλλόγου Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», η Λαμπρινή Χριστογιάννη από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας, η Ντίνα Λιάκου από το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καθηγητών «Ο Σεφέρης», ο Γαβριήλ Ιωαννίδης από την Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η Τατιάνα Ευαγγελοπούλου από το Σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», η Θεοδώρα Καραγιαννίδου από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης και ο Μάκης Τσελέντης εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Κορυδαλλού.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!