ΑΚΙΣ στους ΟΤΑ: «Τα δικαίωματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα»

Με τη φράση «τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα» οι Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ εκφράζουν την αντίθεση τους στην ΠΝΠ για την επίταξη απεργων, σημειώνουν:  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιστρατεύει τον φόβο, τον πανικό τον ατομικισμό. Εκμεταλλευόμενη την πανδημία, βάζει σε καραντίνα τις δημοκρατικές ελευθερίες. Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ, τεύχος Α΄, Αρ. Φύλλου 68-20.3.2020) και έχει τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης», στο δωδέκατο άρθρο υπό τον τίτλο «Αναστολή απαγόρευσης πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας», αναφέρει το εξής: «Αναστέλλεται η ισχύς της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4325/2015 (Α΄ 47) έως τις30/4/2020».

Με άλλα λόγια, φεύγει από τη μέση κάθε αναφορά του νόμου 4325 που είχε ψηφισθεί επί ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2015 ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιβάλλεται πολιτική επιστράτευση ως μέτρο κατά απεργιακών κινητοποιήσεων. Μένει η γενική ρύθμιση ότι η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών μπορεί να επιβληθεί αποκλειστικά σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης που προκλήθηκε από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο δημόσια υγεία.

Επίσης, διατηρούνται οι διατάξεις για επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, η οποία, ύστερα από κυβερνητική απόφαση, πραγματοποιείται με «Φύλλα Επίταξης» -όποιος καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του και είτε αρνείται να παραλάβει το σχετικό φύλλο επίταξης είτε αρνείται ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Ακόμα και η αντίδραση για την ύπαρξη των αναγκαίων μέτρων και μέσων προστασίας απαγορεύεται.

Σε αντίθεση με την παραπάνω διάταξη αλλά και την απαγόρευση μετακινήσεων εμείς προτείνουμε:

Επίταξη  όλων των ιδιωτικών δομών υγείας(νοσοκομειακών δομών, κλινικών, εργαστηρίων κλπ) και ένταξη τους σ’ ένα δημόσιο κεντρικό σχεδιασμό.

Επίταξη ξενοδοχείων και ΑΜΕΣΗ μετατροπή τους σε μονάδες φιλοξενίας, θεραπείας, παραμονής όσων νοσούν, αλλά και εξέτασης όσων έχουν ανάγκη, ΔΩΡΕΑΝ.

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, όλων των κατηγοριών στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. Η όποια καθυστέρηση  αποτελεί εγκληματική πράξη.

Καταβολή του ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, οριστική κατοχύρωση των ΒΑΕ και επέκταση τους και σε άλλες κατηγορίες.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς τους οποίους δεν θα δούλευε ΤΙΠΟΤΑ.

Τώρα προμήθεια ειδικών ΜΑΠ(ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης, γυαλιά, ειδικά παπούτσια, αντισηπτικό κλπ.) σε όλες τις κατηγορίες των συναδέλφων που χρειάζονται(εργασίες έξω , σε χώρους ΧΥΤΑ, Σταθμούς μεταφόρτωσης Κοινωνικές Υπηρεσίες).

Καθημερινή απολύμανση χώρων και μέσων, αυτοκινήτων-καμπίνες απορριμματοφόρων.

Κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των Δήμων, που δεν έχουν να κάνουν με υγειονομικές δομές και δομές καθαριότητας, παίρνοντας μέτρα  για εργασία 3ωρη με βάρδιες.

Εβδομαδιαία εξέταση, όλου του προσωπικού που αναγκαστικά υποχρεώνεται να πηγαινοέρχεται στη δουλειά, με δαπάνη και φροντίδα των Δήμων.

Κυβέρνηση και Δήμαρχοι παίζουν με τις ζωές μας, ας αφήσουν τα δακρύβρεχτα ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, τους εκφοβισμούς, τα πρόστιμα σε δήθεν απείθαρχους, την μεταφορά των ευθυνών σε κάθε ένα από εμάς.

Φέρουν εγκληματικές ευθύνες και δεν θα τις αποφύγουν.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία του λαού μας!!!

Παύση πληρωμής του χρέους για να σωθούν ζωές!!!

Αντίσταση, Αγώνας, αλληλεγγύη η δίκη μας απάντηση!!!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΠΝΠ, ΑΚΙΣ, ΕΠΙΤΑΞΗ ΑΠΕΡΓΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!