Αιτωλοακαρνανία: Επιστρέφουν στις θέσεις τους 26 «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί

Στην εργασία τους επιστρέφουν προσωρινά 26 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούσαν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, έκανε δεκτή την αίτηση τους με την οποία ζητούν αναστολή της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4172/13 με την οποία είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με την απόφαση το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα τους.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι από τη μια αναστέλλεται η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και από την άλλη διατάσσεται η επαναπρόσληψή τους στις θέσεις που κατείχαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Αιτωλοκαρνανίας. Και προσθέτει: «Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, κέρδισαν μια μεγάλη πρώτη μάχη και επιστρέφουν με ψηλά το κεφάλι στα σχολεία που υπηρετούσαν, με το ίδιο καθεστώς εργασίας που είχαν και πριν»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι θέσεις αυτές μέχρι την απόφαση παρέμεναν κενές, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, με αποτέλεσμα να μην γίνονται τα μαθήματα ειδικότητας της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ στις ειδικότητες που καταργήθηκαν αλλά και να κινδυνεύουν να χάσουν τα χρόνια σπουδών οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!