Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπείρωσης ΟΤΑ: Στέλνουν στην ανεργία τους συμβασιούχους

Ανάκοινωση για το θέμα της παράτασης των οκτάμηνων συμβάσεων, εξέδωσε η παράταξη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στους ΟΤΑ», με την οποία καταγγέλλει ότι με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχοι, αφού η ανανέωση των συμβάσεων επαφύεται στις προθέσεις των Δημάρχων. Επίσης η παράταξη κάνει λόγο για «νέες πελατειακές σχέσεις» στους Δήμους και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις 11 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, αναφέρει:

«Η «δημιουργική ασάφεια» της κυβέρνησης, ο εμπαιγμός των Συμβασιούχων ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει με προκλητικό τρόπο τον εμπαιγμό και τη διαρκή ομηρία των Συμβασιούχων. Αφού καταρχήν καταστέλλει με ματ και δακρυγόνα ότι κινείται (συνταξιούχους) και εφαρμόζει το «κανένα σπίτι σε χέρια ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ» (αυτά είναι τα επιτεύγματα μόλις των τελευταίων ημερών), αφού συνεχίζει την «ελαστική εργασία» ως κύρια μορφή (35.000 μέσα από προγράμματα ΟΑΕΔ με μισό μισθό),  τώρα έρχεται με την πρόσφατη τροπολογία Βερναρδάκη και κοροϊδεύει τους συμβασιούχους μπροστά στα μάτια τους. Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο  για νέες πελατειακές σχέσεις, εκβιασμούς και ομηρία των συμβασιούχων, αφού ο κάθε Δήμαρχος θα αποφασίσει εάν και πόσους συμβασιούχους θα κρατήσει, πολύ πιθανό να διαλέξει και ποιους!

Ενώ στην προηγούμενη τροπολογία μίλαγε για «αυτοδίκαιη παράταση όλων των συμβασιούχων», στην πρόσφατη μιλάει για «αυτοδίκαιη παράταση μερικών και εάν το επιθυμεί ο Δήμαρχος!». Η παράταση πλέον δεν είναι υποχρεωτική κ εξαιρεί τους 2μηνους.
Στέλνει ξανά στην ανεργία όλους τους συμβασιούχους με 2μηνες συμβάσεις αλλά και όλες τις άλλες ειδικότητες πλην της καθαριότητας και των οδηγών απορριμματοφόρων.
Όσοι γνωρίζουν ελληνικά ξέρουν ότι η λέξη «αυτοδίκαια» σημαίνει υποχρεωτικά, δηλαδή χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνοντας σε αμηχανία τους οπαδούς του σουρεαλισμού, παραδίδει μαθήματα δημιουργικής ασάφειας καταθέτοντας τροπολογία που λέει ότι «οι συμβάσεις παίρνουν παράταση υποχρεωτικά αλλά εάν θέλει ο Δήμαρχος»! Δηλαδή κατάφεραν να αλλάξουν τη σημασία της λέξης «αυτοδίκαια». Αλλά δεν εκπλαγήκαμε και πολύ, αφού με τον ΣΥΡΙΖΑ οι λέξεις και τα νοήματα έχουν χάσει κάθε σημασία..

Να μην μείνει αναπάντητη αυτή η κοροϊδία και ο εμπαιγμός, καλούμε όλους τους εργαζόμενους με αφορμή αυτή την πρόκληση να δώσουν μια μάχη ενάντια στην ελαστική εργασία και τον εργασιακό μεσαίωνα που εγκαθιδρύουν για εμάς και τα παιδιά μας.

Καλούμε:

Όλα τα Σωματεία να προκηρύξουν στάση εργασίας 12:00-15:00 την Τρίτη 11 Οκτώβρη και να κατέβουν σε διαδήλωση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να φτιαχτούν επιτροπές αγώνα για την οργάνωση των κινητοποιήσεων.
Την ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεδριάσει άμεσα και να προκηρύξει στάση εργασίας την ίδια μέρα
Διεκδικούμε:

Τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου εδώ και τώρα, η εργασία είναι δικαίωμα όλων και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπή μισθό».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!