«Αγαπητέ Παναγιώτη…»: Η επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων μεταλλείων Κασσάνδρας στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Οι εργαζόμενοι των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Τονίζουν ότι στις 16 Απριλίου θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, με συλλαλητήριο στην Αθήνα που θα φτάσει μέχρι τη Βουλή.

Αναλυτικά η επιστολή των εργαζομένων στον αρμόδιο υπουργό, αναφέρει:

«Αξιότιμε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας ανακοινώνουμε επίσημα ότι στις 16 Απριλίου όλοι οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής θα είμαστε στην Αθήνα, και θα διαδηλώνουμε για το μέλλον μας.

 

Όπως ανακοινώσαμε επίσημα παντού, και δεσμευτήκαμε ενώπιον της κοινωνίας μας, στις 16 του Απρίλη, πραγματοποιούμε μαζική κάθοδο στην Αθήνα και δυναμώνουμε τον αγώνα μας, με την πιο δυναμική κινητοποίησή μας, μπροστά από την Βουλή και τα Υπουργεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «εμπαιγμό» που δεχτήκαμε και δεχόμαστε για το ίδιο μας το μέλλον.

Κύριε Λαφαζάνη,

Στην Αθήνα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, και στέλνουμε το πιο βροντερό και ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση: «το μέλλον μας και όσα κερδίσαμε με δίκαιους αγώνες, δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν, και δεν θα τα θυσιάσουμε για το τίποτα».

Τον τόπο μας, το περιβάλλον μας, τα χωριά μας, και τις αξίες μας, για τις οποίες αγωνιστήκαμε, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε ηθικά και δίκαια όπως πάντα, θα τα προστατέψουμε εμείς.

Με τον ΑΓΩΝΑ μας. Από το πεζοδρόμιο. Από τους δρόμους. Με σθεναρή διεκδίκηση. Όπως μας έμαθαν οι αριστεροί αγωνιστές. Όπως μας διδάξατε εσείς ο ίδιος, με την αριστερή στάση και το αγωνιστικό παρελθόν σας.

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Στην βάση όσων μας συνδέουν, και των κοινών αξιών που έχουμε σε καλούμε ως πολίτες, ως Χαλκιδιώτες, ως εργάτες, να «λάβεις» το μήνυμά μας. Και να το λάβεις από εμάς.

Η φωνή της κοινωνίας μας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ, και αυτή η φωνή θα φτάσει στις 16 του Απρίλη στην αυλή σου.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση