Αυτός είναι ο μισθός των σχολικών καθαριστριών (ΦΕΚ)

Το ύψος της αμοιβής των καθαριστών / καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το διδακτικό έτος 2017 – 2018, καθορίζουν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τους, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, οι υπουργοί Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Για το τρέχον οικονομικό έτος, η δαπάνη που προκαλείται για τη χρονική περίοδο από 1.9.2017 έως 31.12.2017 ανέρχεται σε 18.000.000 ευρώ, ενώ για κάθε ένα από τα επόμενα πέντε οικονομικά έτη, προκαλείται δαπάνη συνολικού ύψους 45.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΥΑ:

Τροποποιούμε την υπ’ αριθμ. 2/51692/0022/4.9.2007 απόφαση, «Καθορισμός αμοιβής καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σύμβαση μίσθωσης έργου», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, ως εξής:

1. Καθορίζουμε το ύψος της αμοιβής των καθαριστών/ καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συνδέονται με το δημόσιο με σύμβαση μίσθωσης έργου σε 2230,04 ευρώ κατά διδακτικό έτος (10 μήνες), εφόσον το σχολείο λειτουργεί με έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας, μετά των κοινοχρήστων χώρων και χώρων υγιεινής, η αμοιβή των οποίων καθορίζεται σύμφωνα με την παρ. 4 του παρόντος άρθρου.

2. Το παραπάνω ποσό θα μειώνεται κατά 249,6 ευρώ ανά διδακτικό έτος για κάθε αίθουσα διδασκαλίας, εφόσον το σχολείο λειτουργεί με αίθουσες λιγότερες των έξι (6) και θα αυξάνεται αντίστοιχα κατά 352,56 ευρώ για κάθε επιπλέον αίθουσα διδασκαλίας, εφόσον το σχολείο λειτουργεί με αίθουσες περισσότερες των έξι (6), με ανώτατο όριο τις δεκαοκτώ (18) αίθουσες διδασκαλίας.

3. Καθορίζουμε το ύψος της αμοιβής των καθαριστών/καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκ- παίδευσης που συνδέονται με το δημόσιο με σύμβαση μίσθωσης έργου, σε 352,56 ευρώ κατά διδακτικό έτος (10 μήνες), για κάθε αίθουσα των ολοήμερων τμημάτων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

4. Καθορίζουμε το ύψος της αμοιβής των καθαριστών/ καθαριστριών για τον καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων – χώρων υγιεινής, ανά σχολική μονάδα και σύμφωνα με τον αριθμό αιθουσών διδασκαλίας κάθε σχολικής μονάδας, σε 20,5 ευρώ κατά διδακτικό έτος (10 μήνες), για κάθε αίθουσα διδασκαλίας.

5. Η απόφαση αυτή ισχύει από το διδακτικό έτος 2017- 2018 και εντεύθεν.

ΦΕΚ 

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΦΕΚ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΜΙΣΘΟΣ, ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!