Αυτόνομη Παρέμβαση: Με «ανεξάρτητους» δικαστές κατά των εργαζομένων

Εσωτερική «τρόικα» και εργοδοσία επιστρατεύουν όλα τα μέσα για να κάμψουν τις αντιδράσεις και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, και «όσο θα παίρνονται πιο σκληρά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, τόσο θα οξύνεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο εργοδοτικός εκβιασμός και θα χρησιμοποιούνται όλοι οι μηχανισμοί του κράτους και η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη για την πειθάρχηση των εργαζομένων».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ), με αφορμή την καταδίκη των τριών δημοτικών υπαλλήλων για απεργία του 2007 αλλά και τη δίωξη που ασκήθηκε κατά του προέδρου των εργαζομένων στο μετρό για τις απεργίες το Γενάρη.

Όπως καταγγέλλει συνεχίζοντας, την ίδια ώρα «εντείνονται οι εκβιασμοί, η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις συνδικαλιστών με στόχο την διάλυση σωματείων και τη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Χαρακτηριστική είναι η απόλυση του Παναγιώτη Μποβολανέα που εργάζεται στην Bristol-Myers Squibb Α.Ε., όπου η εργοδοσία πριν προβεί στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του, προσπάθησε να τον εξαγοράσει προσφέροντας του το ποσό των 230.000,00 ευρώ, οχταπλάσιου αυτού που δικαιούνταν ως αποζημίωση απόλυσής».

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί «όλη την εργατική τάξη, τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις να καταδικάσουν τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Να απαιτήσουν το σταμάτημα των δικαστικών διώξεων και την περιφρούρηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και ανάκληση των απολύσεων που γίνονται γι’ αυτό το λόγο».

 

Διαβάστε επίσης:
Μανιτάκης: «Άρνηση για απολύσεις καλύπτει τους επίορκους»
Διώκεται ο πρόεδρος εργαζομένων μετρό για τις απεργίες του Γενάρη
Δημόσιο: Έρχονται νέες απολύσεις «επίορκων» με… Μετρό
Εξάμηνη φυλάκιση σε τρεις συνδικαλιστές για απεργία του 2
007
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταδίκη των συνδικαλιστών από Δικαιοσύνη «αλά καρτ»
ΑΣΚ-ΟΤΑ: Το Πειθαρχικό Δίκαιο στοχεύει στις συνδικαλιστικές διώξεις
Συνδικάτο ΟΤΑ κατά συγκυβέρνησης για ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές συνδικαλιστές στους δήμους»
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταγγέλλει δήμαρχο Πατρέων για συνδικαλιστικές διώξεις
Δημόσιο: Σε αργία ακόμη και για αυστηρή βαθμολογία!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση