ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στο προεδρείο και τους εργαζομένους της ΟΔΠΤΕ

Την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, δικάζονται ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.), Σάββας Παπαδόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και μέλος του Κ.Σ., Φραγκίσκος Βορτελίνος, ο ειδικός Γραμματέας, Ζήκος Τσανάκας καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι από το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, οι συνάδελφοι διώκονται ποινικώς, με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκαν με δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις για την ακύρωση των Διαθεσιμοτήτων και της κινητικότητας.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διώξεις κατά των συναδέλφων έχουν στόχο την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, τον εκφοβισμό των εργαζομένων, τη φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και την υποταγή στις μνημονιακές πολιτικές, που υπονομεύουν και αναιρούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό τρόπο τις συνδικαλιστικές διώξεις των συναδέλφων και ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συναδέλφους, με την παρουσία τους την Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:30πμ, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΔΠΤΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!