ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλει Γαβρόγλου για διώξεις υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωση της, εκφράζει την αντίθεσή της και καταγγέλλει φαινόμενα στοχοποίησης και διώξεων στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα της Γενικής Διευθύντριας του ΙΚΥ συναδέλφου Πλέσσα – Παπαδάκη Αθηνάς.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ, σημειώνει:

«Ο Υπουργός Παιδείας, ενώ είχε προηγηθεί η μετακίνηση της συναδέλφου ως Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου για υπηρεσιακές ανάγκες στο ΙΚΥ, πριν από δυόμιση χρόνια, έκανε άρση της μετακίνησης της στις 22 Ιανουαρίου 2018 και την τοποθέτησε Διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Υπουργείο, για λίγες μέρες για να την καρατομήσει σε απλή υπάλληλο, μετά από 8 έτη θητείας σε θέση Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης.

Έβγαλε την Υπουργική Απόφαση άρσης της μετακίνησης της συναδέλφου Πλέσσα – Παπαδάκη στις 22 Ιανουαρίου ενώ είχε λάβει γνώση του οριστικού πίνακα του ΑΣΕΠ για την τοποθέτηση με επιλογή άλλης συναδέλφου ως Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού, από τις 19 Ιανουαρίου 2018, την οποία νέα Γενική Διευθύντρια την τοποθέτησε στις 29 Ιανουαρίου, όπως όφειλε.

Επίσης επέδειξε τέτοια σπουδή για την υλοποίηση του σχεδίου υπηρεσιακής εξόντωσης της συναδέλφου Πλέσσα-Παπαδάκη, ώστε την κάλεσε να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στο Υπουργείο την επομένη της Υπουργικής Απόφασης (γεγονός πρωτοφανές), αλλά και της κοινοποίησε την Απόφασή του μέσω του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής της οικείας της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εκτιμά ότι οι ανωτέρω ενέργειες του Υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, θυμίζουν άλλες εποχές, τις οποίες έχουμε καταγγείλει και αντιπαρατεθεί ως αυταρχικές και αντιδημοκρατικές.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα την Απόφασή του, διότι καταστρατηγεί κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, αξιοκρατίας, διαφάνειας, αμεροληψίας, δικαιοσύνης, και ηθικής.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΔΕΔΥ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΩΞΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!