ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλει τις διώξεις αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Aνακοίνωση με αφορμή τη δίωξη των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως θα σταθεί αλληλέγγυά στην αγώνα τους.

Αναλυτικά:

Σε μια εποχή που αμφισβητείται η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατατίθενται μηνύσεις ενάντια σε αιρετούς του Δημοσίου Τομέα οι οποίοι ως γνωστόν είναι επιφορτισμένοι να προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων. Οι αιρετοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις θέσεις και τις εντολές του κάθε κλάδου, όπως εκείνες αποτυπώνονται και προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως μας ενημέρωσε το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας με ανακοίνωσή του, οι αιρετοί του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας κατά κύριο λόγο αποτύπωσαν με τη βαθμολογία τους τη βούληση των συλλόγων διδασκόντων, όπως εκφράστηκε μέσω της διαδικασίας γνωμοδότησης των συλλόγων το 2017 (νόμος 4473/17), περιορίζοντας το υποκειμενικό στοιχείο. Μάλιστα στη διαδικασία της γνωμοδότησης οι σύλλογοι διδασκόντων της Καρδίτσας συμμετείχαν μαζικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι ενάντια σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού των αιρετών και του Δημοσίου Τομέα γενικότερα, καθώς και σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης του ρόλου των αιρετών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα σταθεί αλληλέγγυα στους αιρετούς συναδέλφους μας, οι οποίοι εντελώς αναίτια σύρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, και αντίθετο στην όποια προσπάθεια εκφοβισμού τους κατά την τέλεση των καθηκόντων τους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΠΥΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!