ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλει εισβολή γονέων & αστυνομικών στο Δημοτικό Σχολείο Βαρύπετρου Χανίων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση της ΔΟΕ, αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων, καταγγέλλει την αυθαίρετη εισβολή ομάδας γονέων, συνοδευόμενης από αστυνομικούς, στο Δημοτικό Σχολείο Βαρύπετρου Χανίων, ζητώντας τα στοιχεία μαθητή, επειδή κατά την άποψή τους δημιουργεί προβλήματα στο σχολείο.
Η ενέργεια αυτή είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη και πρέπει να καταδικασθεί απερίφραστα από όλη την κοινωνία.
Είναι αδιανόητο να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα, εξαιτίας της παρέμβασης εξωσχολικών παραγόντων. Οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με το έργο της αντιμετώπισης των περιστατικών που αφορούν τόσο σε μαθησιακά ζητήματα, όσο και σε αυτά που προκύπτουν από την συμπεριφορά των μαθητών και είναι αδιανόητο να παρεμποδίζονται και να τρομοκρατούνται στην τέλεση του έργου τους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τη διοίκηση της Εκπαίδευσης καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβουν άμεσα, να στηλιτεύσουν το περιστατικό, και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, δημιουργώντας το πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τη μαθησιακή διαδικασία.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΙΣΒΟΛΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ, ΓΟΝΕΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!