ΑΔΕΔΥ για Υ.ΜΕ.ΠΟ: Δεν νομιμοποίησε υπάλληλο επειδή απουσίαζε από την αξιολόγηση

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνει γνωστή τη στήριξη σε εργαζόμενη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η οποία με απόφαση του Γενικού Γραμματέα δεν μονιμοποιήθηκε επειδή δεν πήρε μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης. Επιπλέον η ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με την ανακοίνωση, πιστεύει πως η μη μονιμοποίηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου χρησιμοποιήθηκε ως μοχλό πίεσης και εκφοβισμού όλων των συναδέλφων προκειμένου να αποδεχτούν την αξιολόγηση. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Σε μια πρωτοφανή εκδικητική ενέργεια προχώρησε o Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (Υ.ΜΕ.ΠΟ.) κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, απέναντι σε συνάδελφο που δεν πήρε μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης, δηλώνοντας συμμετοχή στην απεργία – αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΜΕ.ΠΟ. δεν προώθησε την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση συναδέλφου, ως όφειλε, μετά τη συμπλήρωση της διετούς δόκιμης υπηρεσίας της, χωρίς να συντρέχουν οι λόγοι που εξαιρούν υπαλλήλους από τη μονιμοποίηση και οι οποίοι είναι, σύμφωνα με το νόμο: Η επιβολή πειθαρχικής ποινής, η ύπαρξη πειθαρχικής εκκρεμότητας και η ύπαρξη δυσμενούς έκθεσης αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων.

Η Διοίκηση επικαλέστηκε το μέσο όρο των 69 μορίων στη βαθμολογία, κατά την αξιολόγηση, που πραγματοποιήθηκε ερήμην της υπαλλήλου, και δεν εξέδωσε τη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης ως όφειλε. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο νόμος 4369/2016 (άρθρο 17, παρ. 7) ορίζει με σαφήνεια πως οι υπάλληλοι με μέσο όρο από 60 έως 74 θεωρούνται επαρκείς.

Είναι φανερό πως η πολιτική ηγεσία του Υ.ΜΕ.ΠΟ. επιλέγει να χρησιμοποιήσει τη μη μονιμοποίηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου ως μοχλό πίεσης και εκφοβισμού όλων των συναδέλφων προκειμένου να αποδεχτούν την αξιολόγηση.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

Στηρίζει τη συνάδελφο, που άσκησε το δικαίωμά της να συμμετάσχει στην απολύτως νόμιμα προκηρυχθείσα απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., από τη διαδικασία της αξιολόγησης και θα στηρίξει κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοιες εκδικητικές πράξεις της Διοίκησης.
Απαιτεί, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, την άμεση έκδοση της διαπιστωτικής πράξης για τη μονιμοποίηση της υπαλλήλου, εφαρμόζοντας το νόμο που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει¨.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΔΕΔΥ, ΑΠΟΥΣΙΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ, ΥΜΕΠΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!