ΑΔΕΔΥ: Αδικη και απαράδεκτη η δίωξη των νοσηλευτριών του νοσοκομείου Κεφαλονιάς

«Άδικη και απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη δύο νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με το αιτιολογικό της πλημμελούς άσκησης καθηκόντων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διέφυγε της προσοχής τους ψυχιατρικός ασθενής που νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και αυτοκτόνησε.

«Αγνοεί η δίωξη την τραγική υποστελέχωση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου» αναφέρεται χαρακτηριστικά, όπως και ότι η συγκεκριμένη δίωξη «αγνοεί προκλητικά τις ακατάλληλες συνθήκες για μια παθολογική κλινική να νοσηλεύει ψυχικά πάσχοντες ασθενείς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη δύο νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Κεφαλλονιάς με το αιτιολογικό της Πλημμελούς άσκησης καθηκόντων. Διέφυγε της προσοχής τους ψυχιατρικός ασθενής που νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και αυτοκτόνησε.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη άδικη, απαράδεκτη, που μόνο άγνοια υποδηλώνει για τα ζητήματα υγείας και μεταθέτει τις ευθύνες στα εξιλαστήρια θύματα, τις δύο νοσηλεύτριες.

Αγνοεί η δίωξη την τραγική υποστελέχωση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου και κλινικής και το φόρτο εργασίας που προκαλεί στο νοσηλευτικό προσωπικό στις βάρδιες.

Αγνοεί προκλητικά τις ακατάλληλες συνθήκες για μια παθολογική κλινική να νοσηλεύει ψυχικά πάσχοντες ασθενείς. Πέραν του κινδύνου για το προσωπικό της κλινικής και τους ασθενείς υπάρχει κίνδυνος και για τους ψυχιατρικούς ασθενείς όπως και συνέβη το μοιραίο. Η ανάπτυξη της ψυχιατρικής κλινικής καθυστερεί ανεπίτρεπτα για χρόνια με ευθύνες διαχρονικά της πολιτικής ηγεσίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και η ΠΟΕΔΗΝ κατ’ επανάληψη έχει αναδείξει τα παραπάνω θέματα, επισημαίνοντας έγκαιρα τα προβλήματα και τους κινδύνους που συνεπάγονται οι πάγιες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις δύο συναδέλφους και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες την αρμοδίων.

Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, από τις 11:00πμ έως τις 2:00μμ για το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλλονιάς, για να συμπαρασταθούμε στις δύο συναδέλφους και να απαιτήσουμε την αθώωση τους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΔΙΩΞΗ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΑΔΙΚΗ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!