ΑΔΕΔΥ: Ζητά παρέμβαση Γαβρόγλου, Σκουρλέτη για στέγαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την παρέμβαση των υπουργών Παιδείας και Εσωτερικών για την στέγαση των αναπληρωτών ιδιαίτερα στα τουριστικά νησιά όπως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ζητά με επιστολή της η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ αφού έλαβε υπόψη της την από 13/09/2017 απόφαση της Δ.Ο.Ε. σχετικά με το τεράστια προβλήματα που αφορούν στη στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές (Σαντορίνη, Μύκονο, κ.λπ.) με μεγάλη τουριστική κίνηση, ζητά την παρέμβασή των κυρίων Γαβρόγλου και Σκουρλέτη, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί άμεσα το θέμα. Συγκεκριμένα, ζητά:

  • Να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 32 του Ν. 4483/2017 που προβλέπουν την παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης των εκπαιδευτικών.

Και επειδή οι Δήμοι δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για την υλοποίησή τους και οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στον κυκλώνα της διαμάχης Κυβέρνησης – Δήμων, ζητάμε, άμεσα, να γίνουν τα εξής:

  • Να δοθεί επίδομα στέγασης-σίτισης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των εξόδων προσωρινής διαμονής.
  • Να γίνουν ενέργειες για την μίσθωση ξενοδοχειακών μονάδων ή άλλων κατάλληλων καταλυμάτων από την Πολιτεία.
  • Να βρεθούν και να αποδοθούν οι απαιτούμενοι πόροι προς τους αντίστοιχους Ο.Τ.Α. για να δρομολογηθεί μια μονιμότερη λύση, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα στην αναζήτηση κατοικίας από τους συναδέλφους μας αναπληρωτές.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων στην Εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!