ΑΔΕΔΥ: Την Παρασκευή η δίκη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στις 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 μετά από επτά (7) αναβολές, τα Μέλη του 35μελους Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2011, δικάζονται ενώπιων του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την κατηγορία της… ρύπανσης του περιβάλλοντος, που φέρεται να προκλήθηκε εξαιτίας των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων στους Ο.Τ.Α. που έγιναν τον  Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων και στις απολύσεις συναδέλφων μέσω της διαθεσιμότητας, σε εφαρμογή των μνημονίων, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ.!

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, οι διώξεις αυτές, εντάσσονται στη συστηματική επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων του κόσμου της εργασίας και ιδιαίτερα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έξι (6) και πλέον χρόνια, οι κυβερνήσεις των μνημονίων και οι  πρόθυμοι υποστηρικτές τους στις ενέργειές τους εις βάρος των εργαζομένων και της ίδιας της κοινωνίας, συντηρούν δικαστικές υποθέσεις σε βάρος μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποδεικνύοντας ότι η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων αποτελεί ένα ακόμα μέσο καταστολής και αποτροπής νέων κινητοποιήσεων στο μέλλον.

Αυτό όμως που λησμονούν όσοι επιχειρούν να πλήξουν τους εργαζόμενους με οποιοδήποτε τρόπο είναι, ότι κανένας εργαζόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο, δεν είναι μόνος του.

Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, ισχυροί και έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις και στην τρομοκρατία, που εξαπολύεται εις βάρος μας.

Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους μαζικούς αγώνες μας, μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα και να αποκτήσουν οι πολίτες (άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι) ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Και στον αγώνα μας αυτό, καλούμε κάθε υγιές κομμάτι της κοινωνίας, κάθε πολίτη ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων, κοινωνικής θέσης, οικονομικής κατάστασης, επιπέδου μόρφωσης ή επαγγέλματος, να συμπράξει και να συμπαραταχθεί μαζί μας, μέχρι την τελική δικαίωση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

Απαιτεί την αθώωση των μελών του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  της ΠΟΕ – ΟΤΑ καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας  δίωξης.
Καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημόσιου Τομέα να δώσουν το «παρών» στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017 και ώρα 09:00πμ, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στις 9.00 το ΠΡΩΙ

στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ της ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΚΤΙΡΙΟ 9)

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!