ΑΔΕΔΥ: «Στον Καιάδα, η κοινωνική ασφάλιση»

Με τίτλο «η κοινωνική ασφάλιση στον Καιάδα» εξέδωσε ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ αναφέροντας ότι το πολυνομοσχέδιο νομοθετεί, ουσιαστικά, τη μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ και προετοιμάζει το έδαφος για την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των δανειστών για πληρωμή του χρέους από τις συντάξεις και τους μισθούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Στις 12/10/2015 το Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων αποφάσισε την καταβολή,… έναντι…, του 50% του μερίσματος στους δικαιούχους του, εξαιτίας της ανυπαρξίας διαθέσιμων και την ως εκ τούτου αδυναμία πληρωμής των μερισμάτων.»

» Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις του Προέδρου του Δ.Σ. με την πολιτική ηγεσία, αιτήματα του Δ.Σ. προς το Υπουργείο για έκτακτη χρηματοδότηση του Ταμείου πλην όμως δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.»

» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει επανειλημμένα καταγγείλει της επί δεκαετίες κυβερνητικές πολιτικές που λεηλάτησαν τα αποθεματικά του Ταμείου.»

» Παράλληλα είχε προειδοποιήσει ότι η κατάργηση της κράτησης του 3% επί των Δημόσιων Δαπανών (από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) η οποία αποτελούσε έως την 1/1/2015 ουσιώδες έσοδο του ΜΤΠΥ, θα οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία το Ταμείο και ‘ως δήθεν μοναδική λύση’ τη μείωση των μερισμάτων.»

» Για το λόγο αυτό το συνδικαλιστικό δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα αγωνίστηκε για την επαναφορά της κράτησης του 3% και τη θεσμοθέτηση νέων πόρων ή την χρηματοδότηση του Ταμείου από τον ΑΚΑΓΕ. Η ενίσχυση των αποθεματικών του Ταμείου μέσω χρηματοδότησης από τον ΑΚΑΓΕ διασφαλίστηκε με τον Ν.4331/2015.»

» Ωστόσο με το πολυνομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή η νέα Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακυρώνει ξανά τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Ταμείου.»

» Με τον τρόπο αυτό:
• Νομοθετεί, ουσιαστικά, τη μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ.
• Προετοιμάζει το έδαφος για την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος.
• Υποκύπτει στις απαιτήσεις των δανειστών για πληρωμή του χρέους από τις συντάξεις και τους μισθούς.
» Οι σχεδιαζόμενες περικοπές των συντάξεων έρχονται να προστεθούν στις δραματικές μέχρι σήμερα μειώσεις που έχουν υποστεί οι μερισματούχοι που ξεπερνούν το 35%, αποτελούν νέα επίθεση στα ήδη σφαγιασμένα δικαιώματα των συνταξιούχων βυθίζοντας τους στη φτώχεια και οδηγώντας τους στην απόγνωση».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση και απαιτεί από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις» καταλήγει η ανακοίνωση.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!