ΑΔΕΔΥ: Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργολαβικών εργαζομένων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των ΔΣ των σωματείων και των Ομοσπονδιών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργολαβικών εργαζομένων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, στο Υπουργείο Υγείας .

Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, οδηγεί στον καιάδα της ανεργίας τους εργολαβικούς εργαζόμενους στις υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης των Νοσοκομείων με την μοριοδότηση που εφαρμόζει στις νέες συμβάσεις εργασίας.

Αντί να βάλει τέλος στα σκλαβοπάζαρα των εργολάβων στα Νοσοκομεία και να κάνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου με τους εργολαβικούς εργαζόμενους και αντί να συστήσει οργανικές θέσεις για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες ανάγκες με μόνιμο προσωπικό, επιλέγει με τον τρόπο που προωθεί τις νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, την απόλυση χιλιάδων εργολαβικών, την ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη διαιώνιση της ομηρίας των ανέργων και των ελαστικά εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους και πρώτα από όλα τους εργαζόμενους στις εργολαβικές εταιρείες μαζί με τα Σωματεία στα Νοσοκομεία, να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις. Να διεκδικήσουμε την υπογραφή συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου στην φύλαξη, την καθαριότητα την εστίαση.

Να απαιτήσουμε να περάσουν στο δημόσιο αυτές οι υπηρεσίες, με την επανασύσταση των οργανικών θέσεων και την κάλυψη τους με εργαζόμενους που θα έχουν σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα των καθαριστριών του Πολυτεχνείου που πραγματοποιούν 48ωρη Απεργία, διεκδικώντας πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των ΔΣ των σωματείων και των Ομοσπονδιών στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, στο Υπουργείο Υγείας.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!