ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά απολύσεων-εφεδρείας

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα απευθύνει η ΑΔΕΔΥ για να συμμετάσχουν μαζικά, κατόπιν απόφασης του γενικού της συμβουλίου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει αύριο στη μία το μεσημέρι, έξω από τη Βουλή, «ενάντια στις απολύσεις, στην εφεδρεία και στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών».

Στη συγκέντρωση μετέχουν Ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΠΟΜΕΕΑ και ΟΣΕΤΕΕ, τα Σωματεία ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΠΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ, ΗΔΙΚΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΘΕΜΙΣ, ΟΚΑΑ ΕΛΟΤ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΜΟΔ, ΑΠΕΜΠΕ, ΔΕΠΑΝΟΠ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.ά.

«Μετά τις απολύσεις μονίμων δημόσιων υπαλλήλων, μέσω της ένταξή τους σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια -καταστροφική για το Δημόσιο- πολιτική, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη παραδεχτεί, διά στόματος του αρμοδίου Υπουργού ότι πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο αφενός δεν είναι αποτελεσματικό, αφετέρου αγγίζει τα όρια του παραλόγου και του γελοίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Οι απολύσεις, η ανεργία και η φτώχεια αποτελούν τη βασική πολιτική της μνημονιακής Συγκεκυβέρνησης που με πρόσχημα την κρίση χρέους, καταστρέφει την Κοινωνία και τη χώρα. Η προσπάθεια αποτροπής των απολύσεων μέσω εφεδρείας ή ένταξης σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, αλλά και της διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, είναι υπόθεση όλων μας», σημειώνει.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!