ΑΔΕΔΥ: Πρωτοφανές αντισυνταγματικό πραξικόπημα

Για πρωτοφανές αντισυνταγματικό πραξικόπημα κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ αναφερόμενη στην προωθούμενη ρύθμιση «στο πολυνομοσχέδιο της ντροπής και των απολύσεων στο Δημόσιο», με την οποία ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις για χιλιάδες συμβασιούχους και εργαζομένους.

Κάνει επίσης λόγο για πρωτόγνωρη κατάλυση της δικαστικής εξουσίας και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως «η κυβέρνηση με πρωτοστάτη το συνταγματολόγο και υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αποδεικνύεται ότι έχει χάσει πλέον κάθε μέτρο για την επιτυχία του κεντρικού της στόχου, που είναι οι δραστικές και άμεσες απολύσεις, όπως επιζητούν οι δανειστές μας».

«Ακολουθώντας αυτόν τον κατήφορο, όχι μόνο επιχειρεί να «μπλοκάρει» τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες δικαιώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ που οδηγήθηκαν σε απόλυση μέσω της πρωτόγνωρης διαδικασίας της διαθεσιμότητας, αλλά ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, η Κυβέρνηση καταργεί και τις προβλέψεις των διατάξεων του επίσης Αντισυνταγματικού νόμου, που η ίδια εκπόνησε για τη διαθεσιμότητα«, προσθέτει.

Καταλήγοντας, αφου υπενθυμίζει ότι «η συρρίκνωση της προσωρινής δικαστικής προστασίας των εργαζομένων δεν είναι απλά αντισυνταγματική, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή, ειδικά, όταν καταργεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις που προστατεύουν χιλιάδες εργαζομένους», καλεί τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να αντιδράσουν μαζικά, παίρνοντας μέρος στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι ομοσπονδίες (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΠΟΚΠ) για να μην περάσουν «οι απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, να σταματήσει η βιομηχανία των αντισυνταγματικών διατάξεων για τη διαθεσιμότητα, να μπει φραγμός στην πλήρη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών«.

Διαβάστε επίσης

Μανιτάκης: Δεν απολύουμε τους συμβασιούχους

ΔΗΜΑΡ «αδειάζει» Μανιτάκη για τις απολύσεις συμβασιούχων

Εκτός δημοσίου όσοι επέστρεψαν με προσωρινές διαταγές – «Όχι» Ρουπακιώτη

Αντισυνταγματική η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Απόφαση-ορόσημο για απολυμένους συμβασιούχους;

Αθήνα: Αναβολές στις δίκες για τους συμβασιούχους της ΔΑΕΜ

Ηράκλειο Κρήτης: Νέο δικαστικό μπλόκο στη διαθεσιμότητα

Παράταση εργασίας για οκτώ «διαθέσιμους» του Δ. Θεσ/νικης

ΣτΕ: «Μήνυμα» αντισυνταγματικότητας για τη διαθεσιμότητα


Τατούλης: Ικανοποίηση για τη δικαστική απόφαση επιστροφής των ΙΔΑΧ ΔΕ


Πελ/νησος: Νέο μπλόκο στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΔΕΔΥ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση