ΑΔΕΔΥ: Να αθωωθούν οι τρεις διαδηλωτές που δικάζονται στη Θεσσαλονίκη

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι δικάζονται στις 2 Οκτωβρίου 2014 στη Θεσσαλονίκη. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί πρωτόδικα, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών.

Αν και αποδείχτηκε πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της φιέστας του Φούχτελ με δημάρχους της περιοχής, παραπέμπονται σε νέα δίκη γιατί η εξουσία τρέμει μπροστά σε ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και γι’ αυτό επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να υποταχθούν την πολιτική Κυβέρνησης-Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Είναι ολοφάνερο πως η συνέχιση των προκλητικών ποινικών διώξεων εντάσσεται στην πολιτική άγριας καταστολής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη φτώχεια, τις απολύσεις, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Ειδικά την περίοδο αυτή όπου η συγκυβέρνηση μέσω του μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για απολύσεις-διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, επιδιώξει να επικρατήσει παντού ο φόβος των ποινικών διώξεων και της απόλυσης σε όσους αντιστέκονται και ο τρόμος των πειθαρχικών σε όσους «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις», χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο όσους διώκονται.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό κα την ποινικοποίηση της αντίστασης. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις και η κρατική καταστολή δεν τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα χαλυβδώνουν τη θέλησή τους για αντίσταση και αγώνα.

Να σταματήσει ο δικαστικός πόλεμος ενάντια στους 3 αθωωμένους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.

Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη και να αθωωθούν οι τρεις συνάδελφοι.

Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!!

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την απόφαση του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ, Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης, με την οποία έχει καλέσει σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια. Το Δ.Σ της ΕΔΟΘ έχει κηρύξει, επίσης, διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΑΔΕΔΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!