ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί εκδικητική απόσπαση διοικητικού διευθυντή του Ασκληπιείου Βούλας!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με ανακοίνωση της, καταγγέλλει την εκδικητική μετακίνηση του διοικητικού διευθυντή του Ασκληπιείου Βούλας στο Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας.

Πρόκειται για μια αυταρχική και προκλητική δίωξη, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι θυμίζει «μαύρες εποχές» και εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στήσουν στο Ασκληπιείο Βούλας και στο Δημόσιο ευρύτερα ένα νέο καθεστώς τρομοκρατίας και ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: «Η διοίκηση του Νοσοκομείου μαζί με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και με την πλήρη κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με συνοπτικές διαδικασίες μεταφέρουν θέσεις από τη Νοσηλευτική στη Διοικητική Υπηρεσία για να εξυπηρετήσουν ημέτερους, ενώ την ίδια ώρα άλλοι εργαζόμενοι δέχονται καθημερινά απειλές και αντιμετωπίζουν απαξιωτική συμπεριφορά.

Αποκορύφωμα αυτής της αυταρχικής και αλαζονικής στάσης αποτελεί η εντολή απόσπασης του διοικητικού διευθυντή που έστειλε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, από το Ασκληπιείο Βούλας στο Νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας για δήθεν «υπηρεσιακές ανάγκες».

Η αλήθεια είναι, όπως καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», ότι ο συνάδελφός «δεν συνεμμορφώθη προς τας υποδείξεις» καθώς αρνήθηκε να προωθήσει το ρουσφέτι που του ζητήθηκε στα πλαίσια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της 2ης ΥΠΕ!

Συγκεκριμένα του ζητήθηκε να εισηγηθεί θετικά, για την κατάληψη θέσης ΠΕ Διοικητικού, για τη νοσηλεύτρια που εργάζεται αποσπασμένη ως ιδιαιτέρα της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, κάτι που αρνήθηκε. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε, παρά τις απαράδεκτες πιέσεις του Διοικητή του Ασκληπιείου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος και αποδέχθηκε την εισήγηση του συναδέλφου. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η εκδικητική διάθεση είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τις δήθεν «υπηρεσιακές ανάγκες» της απόσπασης!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου του Ασκληπιείου Βούλας και απαιτεί από την πολιτική ηγεσία που Υπουργείου Υγείας την άμεση ανάκληση της εντολής απόσπασης του συναδέλφου.

Απαιτεί μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία να σταματήσει επιτέλους ο αυταρχικός κατήφορος της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ το Ασκληπιείο Βούλας και όλα τα Νοσοκομεία με την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, ΔΕΔΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!