ΑΔΕΔΥ: Μοίρασαν «εκπαιδευτικές» άδειες και χρησιμοποίησαν το ΕΚΔΔΑ για κυβερνητικές φιέστες

Την χρησιμοποίηση των δομών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) για κυβερνητικές φιέστες, προκειμένου να διοργανωθεί το «σεμινάριο»-ημερίδα με τίτλο: «Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων», καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ, συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της, αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της κυβερνητικής φιέστας με το όνομα «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο» που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα στις 23 και 24 Οκτωβρίου του 2017, η Κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και τις δομές του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Έτσι διοργάνωσε «σεμινάριο»-ημερίδα στις 23 Οκτωβρίου με τίτλο: «Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων», διάρκειας 8 εκπαιδευτικών ωρών, στον ίδιο χώρο που έγινε το «αναπτυξιακό» συνέδριο και αποφάσισε να «αδειάσει» τις υπηρεσίες της Ηπείρου για μια μέρα, αφού στο «σεμινάριο» συμμετείχαν εκατοντάδες εκπαιδευόμενοι, που είχαν πάρει όλοι «εκπαιδευτική» άδεια, προφανώς, εγκεκριμένη από τους υψηλά διοικούντες. Η αλήθεια είναι ότι ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευόμενων δεν έγινε γνωστός, αφού ο πίνακας συμμετεχόντων δεν κοινοποιήθηκε σε κανέναν. Ο δε χώρος διεξαγωγής του «σεμιναρίου» ήταν διπλά και τριπλά φυλασσόμενος, μέσα κι έξω, από πλήθος αστυνομικών και προσωπικό ασφαλείας των πολιτικών προσώπων. Μέχρι και κλούβες υπήρχαν στο προαύλιο!

Με έξοδα και δομές του Δημοσίου και με τη διοργάνωση του σεμιναρίου στο ίδιο χώρο με το «Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο», είναι προφανές ότι επεδίωκαν να μαζικοποιήσουν και τη συμμετοχή στην κυβερνητική φιέστα!

Στο «σεμινάριο» αυτό έγινε παρουσίαση για μια ακόμη φορά από τους πολιτικά διοικούντες το ΕΚΔΔΑ και την ίδια την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης του νόμου 4369/2016 για τις κρίσεις προϊσταμένων, ενός νόμου που η κυβέρνηση εδώ και 1,5 χρόνο ΔΕΝ εφαρμόζει και αντ’ αυτού επιλέγει μόνιμα να «τοποθετεί» τους ημετέρους σε θέσεις ευθύνης.

Είναι πρωτοφανές και θλιβερό το να χρησιμοποιείται το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ο φορέας δηλαδή στον οποίο έχει ανατεθεί η εκπαίδευση των εργαζόμενων στο Δημόσιο, προκειμένου να «συνδράμει» τις κυβερνητικές φιέστες από τη μια και από την άλλη προκειμένου να «πείσει» του εργαζόμενους στο Δημόσιο που αντιστέκονται σθεναρά εδώ και χρόνια σε αυτές τις πολιτικές, για το πόσο «καλή» είναι η μνημονιακή «μεταρρύθμιση» του Δημοσίου.

Η Kυβέρνηση και η αρμόδια Yπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, έχασαν την ψυχραιμία τους και από τη μια μεριά νομοθετούν, καταργώντας παρεμβαίνοντας το δικαίωμα της απεργίας, ενώ από την άλλη χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να φανεί ότι η «αξιολόγηση» στο Δημόσιο ολοκληρώθηκε. Η κυβέρνηση όσο υποκλίνεται στις απαιτήσεις των δανειστών, άλλο τόσο θα επιστρατεύει το αυταρχικό της οπλοστάσιο για να «πειθαρχεί» τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί από την Kυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί δημόσιους οργανισμούς, όπως το ΕΚΔΔΑ, για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της σκοπιμοτήτων».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΔΔΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ, ΦΙΕΣΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!