ΑΔΕΔΥ: Κινητικότητα σημαίνει μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο

Την εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην εφαρμογή ενός προγράμματος μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα, δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα είναι το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση ενός εργαζόμενου από την υπηρεσία του παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού για το αντίθετο», κάνει η ΑΔΕΔΥ μετά τη συνάντησή της με τον Α. Μανιτάκη.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ παρά την επανάληψη της διαβεβαίωσης δια στόματος υπουργού ότι «η διαδικασία της διαθεσιμότητας, όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε, προχθές στη Βουλή, δεν οδηγεί σε απολύσεις αλλά απλώς σε «μετακινήσεις» προσωπικού από υπηρεσία σε υπηρεσία, δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη!».

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι δεν ανέχεται τον εμπαιγμό των εργαζόμενων, καθώς «τις διαβεβαιώσεις του υπουργού τις διαψεύδουν οι ίδιες οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και σε λίγο καιρό θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα».

Συμβουλεύουν δεν τον κ. Μανιτάκη «να μην συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και με απολύσεις εργαζομένων, όπως απαιτεί η Τρόικα και δρομολογεί η Κυβέρνηση και να παραιτηθεί πριν εκτεθεί περισσότερο».

Να σημειωθεί ότι η ΑΔΕΔΥ, μετά το συλλαλητήριο που διοργανώνει την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος (το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας), ημέρα που ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός 2013, ετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις. Έτσι, με βάση τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών στις 11 σήμερα το πρωί:

  • τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση των εργαζομένων και λήψη αποφάσεων με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα.
  • την Τρίτη 13 Νοέμβρη και την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 3ωρες Στάσεις Εργασίας και συλλαλητήρια.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ «ζήτησε την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα την προκήρυξη νέας απεργίας την Δευτέρα 12 Νοέμβρη, καταλήψεις υπουργείων, δήμων και οργανισμών, καθώς και μέτρα για την αποτροπή της υλοποίησης του αντεργατικού μέτρου της διαθεσιμότητας που οδηγεί σε απολύσεις».

 

Διαβάστε επίσης:
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα
Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο της Κυριακής

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!