ΑΔΕΔΥ κατά Μανιτάκη για «ψεύτικη» συνεργασία τους σε διαθεσιμότητα

Κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη «πυροβολεί» η ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζοντάς τον ως ψεύτη, με αφορμή τα όσα είπε το πρωί στη Βουλή, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο του, το υπουργείο Οικονομικών, το ΑΣΕΠ και η ΑΔΕΔΥ έχουν συστήσει επιτροπή η οποία θα επεξεργαστεί τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν από τις υπηρεσίες για τις ανάγκες σε προσωπικό.

«Ισχυρίζεται ψευδώς, με δηλώσεις ακόμα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι στην όλη διαδικασία επεξεργασίας στοιχείων, προκειμένου να υλοποιηθεί ο νόμος (σ.σ.: περί διαθεσιμότητας), συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ», αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ΑΔΕΔΥ θεωρεί το νόμο και τις προωθούμενες διατάξεις πλήρως αντισυνταγματικές και καταστροφικές για τη Δημόσια Διοίκηση και τους εργαζόμενους, βρίσκεται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τη μη εφαρμογή του νόμου και συμπαρίσταται με κάθε μέσο στους υπαλλήλους που θίγονται και στις ομοσπονδίες που διεξάγουν απεργιακούς αγώνες».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Οι συνεχείς παλινωδίες του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που εκφράζουν και την τρικομματική Κυβέρνηση, δεν έχουν τέλος.

Προσπαθώντας να επιβάλλει τις αντιλαϊκές – αντισυνταγματικές αποφάσεις της Κυβέρνησης του, χρησιμοποιεί όχι μόνο κάθε αυταρχικό μέσο, αλλά διασπείρει και αναληθείς πληροφορίες.

Απειλεί τους υπαλλήλους με γενικευμένη διαθεσιμότητα, σε περίπτωση που δεν πάρει τα στοιχεία που οδηγούν σε κατάργηση θέσεων στις Δημόσιες Υπηρεσίες και απολύσεις των εργαζόμενων σε αυτές, εκβιάζει με πειθαρχικές διώξεις τους προϊστάμενους, κατηγορεί για υπεράσπιση συμφερόντων όχι τους συγκυβερνώντες του αλλά τους εκπροσώπους των εργαζομένων και ισχυρίζεται ψευδώς, με δηλώσεις ακόμα και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι στην όλη διαδικασία επεξεργασίας στοιχείων, προκειμένου να υλοποιηθεί ο νόμος, συμμετέχει και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί το νόμο και τις προωθούμενες διατάξεις πλήρως αντισυνταγματικές και καταστροφικές για τη Δημόσια Διοίκηση και τους εργαζόμενους, βρίσκεται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τη μη εφαρμογή του νόμου και συμπαρίσταται με κάθε μέσο στους υπαλλήλους που θίγονται και στις ομοσπονδίες που διεξάγουν απεργιακούς αγώνες.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει τους αγώνες της ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που εξαθλιώνουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, διαλύουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες και οδηγούν σε πλήρη κατάργηση το κοινωνικό κράτος.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!