ΑΔΕΔΥ: Ήρθε η ώρα των αποδείξεων για τον ΕΟΠΠΕΠ

«Θέλουν πραγματικά την εξυγίανση του ΕΟΠΠΕΠ;» αναρωτιέται η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας σε σημερινή της ανακοίνωση ότι «Ήρθε η ώρα των αποδείξεων!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. του οργανισμού ζητούν πλήρη έλεγχο των οικονομικών στοιχείων από το 2009 έως και σήμερα.

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ ζητήσαμε με επιστολή μας από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του Οργανισμού και των μητρικών του φορέων από το 2009 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα ζητήσαμε τη διερεύνηση όλων των οικονομικών δοσοληψιών των παρόντων και των παρελθόντων μελών του Δ.Σ. με τον ΕΟΠΠΕΠ και τους φορείς αυτούς (Ε.Ο.Π.Π., Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. και Ε.Κ.Ε.Π.).

Ο λόγος του αιτήματος για πλήρη έλεγχο της περιόδου είναι πως στο διάστημα αυτό υπήρξαν αναθέσεις για πιστοποιήσεις προγραμμάτων σπουδών ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης κ.λπ. για μεγάλα ποσά και θα πρέπει να ελεγχθούν οι παραλήπτες τους και η όποια διασύνδεσή τους με τον ΕΟΠΠΕΠ. Ωστόσο, πληροφορηθήκαμε προχθές με έκπληξη ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας διέταξε έλεγχο του ΕΟΠΠΕΠ μόλις για τον τελευταίο 1,5 χρόνο (από τον Ιανουάριο του 2016)!   Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ), θεωρώντας ότι έχει πέσει πιθανότατα θύμα παραπληροφόρησης από αυτούς που δήθεν μιλούν για εξυγίανση, αλλά αποφεύγουν με τρόμο τη διερεύνηση όσων ζητούμε, σήμερα διατυπώσαμε το αίτημά μας για διευρυμένο έλεγχο στον ΕΟΠΠΕΠ και στους μητρικούς του φορείς με επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας που κοινοποιείται και στον Υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου.

Εμείς προκαλούμε τους δήθεν εξυγιαντές ευθέως και δημόσια. Κάντε έλεγχο σε όλες τις οικονομικές υποθέσεις του ΕΟΠΠΕΠ από το 2009. Ελέγξτε τις οικονομικές συναλλαγές όλων των μελών του Δ.Σ., παρόντων και παρελθόντων, με τον Οργανισμό και τους μητρικούς του φορείς. Αν δεν το πράξετε, το λόγο έχουν οι πολίτες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΕΟΠΠΕΠ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!