ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση «διαλύει» τη Γ.Γ. Δημοσίων Έργων

Τη διάλυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων «που δρομολογεί η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της ικανοποίησης των απαιτήσεων των δανειστών«, καταγγέλει με ανακοίνωση της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Οπως αναφερεται στην ανακοίνωση, οι σχεδιαζόμενες απολύσεις 450 υπαλλήλων με το μανδύα της διαθεσιμότητας, σε σύνολο 1.885 υπηρετούντων (ποσοστό αποχώρησης 25%) όταν μάλιστα τα τελευταία 2,5 χρόνια το προσωπικό έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 40% (λόγω συνταξιοδότησης), «είναι δεδομένο ότι θα υπονομεύσουν την ποιότητα του παραγόμενου έργου και θα θέσουν σε σοβαρή αδυναμία την αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων και φυσικών καταστροφών».

Καταλήγοντας η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει την αυτονόητη αλληλεγγύη της στην ΠΟΣΕ–ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και στους Συλλόγους της που βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα και καλεί  «όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στις προγραμματισμένες απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με στόχο να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες – απολύσεις των χιλιάδων υπαλλήλων που προωθεί η Κυβέρνηση».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!