ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ: 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου

Σε 48ωρη πανεργατική απεργία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα προχωρούν την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου αντίστοιχα η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο «μνημόνιο 3», το οποίο κατατίθεται την επομένη Δευτέρα στη Βουλή, μαζί με -όπως λένε οι πληροφορίες- την τροπολογία για τα δάνεια των δήμων. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή συνελεύσεων τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και των ΟΤΑ και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας. Να σημειωθεί πως από Παρασκευή, όπως έχει ήδη εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αρχίζουν οι καταλήψεις σε δημαρχεία, δημοτικά κτήρια, αμαξοστάσια και ΧΥΤΑ.

Κατά του «μνημονίου 3» τα ευρωπαϊκά συνδικάτα

Από την πλευρά τους, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα -που πραγματοποιούν στις 14 Νοεμβρίου πανευρωπαϊκή απεργία (σ.σ.: μετέχουν και τα ελληνικά συνδικάτα), μέσω επιστολής που απέστειλε η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) Μπερναντέτ Σεγκόλ προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας, εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους για το νέο σκληρό πακέτο μέτρων και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να μην τα υιοθετήσει.

Πανευρωπαϊκή απεργία στις 14 Νοεμβρίου

Αναφορικά με την πανευρωπαϊκή απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Νοεμβρίου, μέχρι σήμερα έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους συνδικαλιστικές ενώσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ ανοιχτό ενδεχόμενο συμμετοχής έχουν αφήσει τα συνδικάτα της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Παναττική στάση εργασίας

Να σημειωθεί, τέλος, πως σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, προκειμένου να ενισχύσει το συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες στο χώρο της υγείας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!