ΑΔΕΔΥ: «Αποφράδα ημέρα» η σημερινή για τους δημόσιους υπάλληλους

«Αποφράδα ημέρα για το δημόσιο και τους δημόσιους υπαλλήλους» χαρακτηρίζει τη σημερινή, ημέρα κατά την οποία βγήκαν στην εφεδρεία 20.000 άτομα, η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως με την κατάργηση της μονιμότητας και την έξοδο στην εφεδρεία «προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας».

Όπως σημειώνει, οι συνέπειες για τις δημόσιες υπηρεσίες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, με την αποχώρηση των εφέδρων, θα είναι δραματικές. Σοβαρός θα είναι ο αντίκτυπος και στα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες και βέβαια στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των πολιτών. 

«Είναι σαφές ότι, μέσα από τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, το κράτος οδηγείται σε διάλυση, η Δημόσια Διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση, το όποιο κοινωνικό κράτος σε κατεδάφιση, οι εργαζόμενοι σε απόγνωση, η κοινωνία σε εξαθλίωση, καθώς οι απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή δαπανών και χωρίς να εξετάζονται ούτε οι πραγματικές ανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί, πλήττοντας κυρίως τα ευρύτερα, φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα, τα οποία θα στερούνται πλέον στοιχειώδους πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται πως ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιούν την επόμενη Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Πεδίον Άρεως.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!