ΑΔΕΔΥ: Αποφασίζει κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Σε σημερινή έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, θα λάβει η ΑΔΕΔΥ αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση και Συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες – μέλη της.

Παράλληλα την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, συνέρχεται το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκειμένου να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «η Κυβέρνηση επιβάλλει ουσιαστικά την πλήρη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με «άμεση εκτέλεση» -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- της Παιδείας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σπεύδοντας να υλοποιήσει κάθε απαίτηση της Τρόικας, των δανειστών τοκογλύφων που ζητούν «αίμα» για να μας δώσουν «σε δόσεις» την επόμενη δόση. Επιταχύνει τις απολύσεις, είτε άμεσα, είτε με τον μανδύα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, προκειμένου να έχει να παρουσιάσει «έργο» στους ελεγκτές της, που έρχονται να «επιθεωρήσουν» ένα κράτος – αποικία, το Σεπτέμβριο», καταλήγει η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Συνέντευξη Τύπου της ΑΔΕΔΥ αύριο

Να σημειωθεί ότι προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου, αύριο στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2) με θέματα:

«Κλείσιμο και συρρίκνωση Δημοσίων Υπηρεσιών, απολύσεις εργαζόμενων, διαθεσιμότητα, κινητικότητα κτλ).»

«Άμεσες παρεμβάσεις – δράσεις – κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις Δημόσιες Υπηρεσίες»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση