48ωρο «μπλακάουτ» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων σε δημόσιο τομέα και ιδιωτικό τομέα, με τη 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, ενάντια στο «μνημόνιο 3» (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016). Πολλοί κλάδοι έχουν εξαγγείλει τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, όπως οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που συνεχίζουν τις καταλήψεις σε δημαρχεία, ΧΥΤΑ και δημοτικά κτήρια, και οι δήμαρχοι της Αττικής.

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, για σήμερα Τρίτη, έχουν προγραμματιστεί δύο συλλαλητήρια. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Για αύριο Τετάρτη, οπότε και τίθενται προς ψήφιση το «μνημόνιο 3», διοργανώνονται δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις: η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Συμμετοχή δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι, με αφορμή την επαναφορά της τροπολογίας ΕΟΠΥΥ από το «παράθυρο» του Μεσοπρόθεσμου, παρά το ότι καταψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά τη χθεσινή 24ωρη απεργία, συμμετέχουν και αυτή στις κινητοποιήσεις των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, με στάσεις εργασίας: σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, και αύριο, από τις 4-7 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας θα μεταδίδονται μόνον ειδήσεις που έχουν σχέση με το απεργιακό μέτωπο, κάτι που θα κάνουν και οι δημοσιογράφοι της aftodioikisi.gr, που θα μετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ.

Για το υπόλοιπο απεργιακό δελτίο, περισσότερα στο Nooz.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση