«Βοήθεια στο Σπίτι»: Στη Βουλή η μονιμοποίηση 164 εργαζομένων

Τη μονιμοποίηση των 164 εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που απορρίφθηκαν μέσω της προκήρυξης 4Κ του ΑΣΕΠ, ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Μαρία Κομνηνάκα, Γιώργος Λαμπρούλης, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά:

«Όπως είναι γνωστό, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 4Κ, 164 εργαζόμενες που δούλευαν με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” απορρίφθηκαν, δηλαδή επί της ουσίας δεν μονιμοποιήθηκαν. Οι συγκεκριμένες εργαζόμενες δουλεύουν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα για διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι χρόνων. Σε όλο το εργασιακό βίο τους, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, εξυπηρετούσαν ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες ευάλωτες ομάδες.

Με βάση δηλώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου καθώς κι από δημάρχους, στις οποίες αναγνωρίζεται η κατάφωρη αδικία που συντελείται για τις 164 εργαζόμενες, προκύπτει η υποχρέωση της κυβέρνησης να βρει τρόπο ώστε να παραμείνουν στη δουλειά με μόνιμη σχέση εργασίας, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Η τροπολογία στο νομοσχέδιο “Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στο δημόσιο τομέα”, που αφορούσε τους εργαζόμενους με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις 164 εργαζόμενες. Την ίδια στιγμή οι δήμαρχοι, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες που επωμίζονται οι υπηρεσίες των δήμων τους, δηλώνουν ότι θα κρατήσουν αυτούς τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Το αίτημα των εργαζομένων για την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας είναι δίκαιο. Δεν μπορεί να υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβάσεις 15 χρόνων και να αμφισβητείται το εργασιακό τους μέλλον. Δεν μπορεί να αναφέρεται ότι δεν πληρούν τα κριτήρια για να μονιμοποιηθούν, ενώ είναι γνωστό ότι πολλές από τις προϋποθέσεις που είχαν όταν ξεκίνησαν την εργασία τους, όπως ότι τα παιδιά τους ήταν ανήλικα, τώρα έχουν μεταβληθεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι νομοθετική πρωτοβουλία θα πάρει ώστε να δοθεί λύση στην πολυετή ομηρία των 164 εργαζομένων, αποκτώντας έτσι ίσα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους».

Comments are closed.


Recent Posts

Γιατί εξαφανίστηκε η μασκότ των McDonald’s

Ο κλόουν Ronald McDonald ήταν η εμβληματική μασκότ των McDonald’s από το 1963, εντούτοις η διάσημη αλυσίδα fast food αποφάσισε να τον εξαφανίσει, με αφορμή…

44 λεπτά ago

Viral: Επική αντίδραση μωρού που δοκιμάζει ανανά πρώτη φορά

  Viral: Τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό ή ξένο γάλα μέχρι και περίπου τον έκτο μήνα. Στη συνέχεια, σταδιακά…

3 ώρες ago

Αυτά τα ζώδια έχουν εύκολο το… «κέρατο»

Υπάρχουν τρία ζώδια που έχουν λίγο πιο εύκολη την απιστία, συγκριτικά με τους υπόλοιπους εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου. Ποια είναι…

5 ώρες ago

Σεξ: Tι φαντασίωση έχουν 8 στους 10 ανθρώπους

    Οι σκέψεις που κάνουμε γύρω από το σεξ φανερώνουν όχι μόνο τα θέλω μας αλλά και στοιχεία του…

7 ώρες ago

«Την έκανε μπαούλο στο ξύλο»: Ο προπονητής – βιαστής χτύπαγε τη σύζυγό του

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον προπονητή τάε κβο ντο στην Ηλιούπολη, που κατηγορείται για…

7 ώρες ago

Τρίπολη: Σορός άνδρα ανασύρθηκε από πηγάδι

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, αργά το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαρτίου, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σορός άνδρα…

7 ώρες ago